Gündem Online araç, plaka sorgulama, SGBM araç hasar kaydı sorgulama

Online araç, plaka sorgulama, SGBM araç hasar kaydı sorgulama

31.03.2015 - 10:48 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemlerinizi online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve araç sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online araç, plaka sorgulama, SGBM araç hasar kaydı sorgulama

Teknolojik gelişmeler yaşamın her alanında insanlara pratik ve kaliteli çözümler olarak yansıyor. Günümüzde yaşamın pek çok alanında olduğu gibi 2. el araç alım-satım sektöründe de oldukça yoğun şekilde teknoloji avantajlarından faydalanılabiliyor. Özellikle de 2. el araç sektöründe yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılabilmesi açısından oldukça önemli avantajlar sağlıyor olması nedeni ile günümüzde sıklıkla kullanılmakta olan online hizmetlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

Son yıllarda gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumları arasında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital ortamda sunduğu online hizmetler vatandaşların çok daha pratik bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2. el araç alacak vatandaşlara sunmakta olduğu online hizmetlerin başında da araç sorgulama geliyor. Vatandaşlar internete bağlanabildikleri her noktadan herhangi bir araç hakkında ayrıntılı ve güncel bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet sistemi üzerinde yer alan araç sorgulama ekranını kullanabiliyor.

2008 yılında Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen online devlet kapısı e-Devlet sistemi internette yer alan tüm devlet kurumu online hizmetlerini tek bir portal üzerinde topladığı gibi plaka sorgulama hizmeti sunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu sorgulama hizmetini de bünyesi altına aldı. Böylelikle ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisi ile sisteme giriş yaparak, e-hizmetler ekranından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

EGM’ nin e-Devlet sisteminde bulunan bu araç sorgulama ekranından başta alacağınız ikinci el araçları olmak üzere kendi araçlarınızı da sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama işlemi sayesinde özellikle 2. el araç alım-satım işlemlerinde karşı karşıya kalınan ve büyük mağduriyetlere yol açan çalıntı araç durumuna ilişkin aracın çalıntı olup olmadığını, hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığını, ruhsat durumunu, yasal rengini ve tescil birimini gibi son derece önem arz eden bilgilere kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Bu araç sorgulama hizmeti başta 2. el araç alım-satım işlemleri olmak üzere pek çok alanda yaygın olarak kullanılmakta olan bir online Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetidir. 2. el araç alım-satım işlemlerinde önemli güvenlik avantajları sağlamakta olan bu hizmete ek olarak dijital ortam üzerinde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) aracılığı ile kolay bir şekilde araç hasar kaydı sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

SGBM internet sayfasında bulunan online hizmetler menüsünden kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz ‘Kaza Tespit Tutanağı ve İtiraz Etme’ sorgulama ekranından 3 farklı yöntem ile araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sayfasında bulunan bu sorgulama ekranından araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası gibi 3 farklı yöntem ile kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.