Gündem Online E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşlarınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz

Online E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşlarınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz

21.07.2015 - 10:19 | Son Güncellenme:

Maliye bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen E-Bordro sistemi ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş e detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

Online E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşlarınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz

e-bordro sistemi; Maliye Bakanlığı çatısı altında bulunan, Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı birimi tarafından geliştirilen ve hizmete sunulan dijital bir sistemdir. Sadece kamu personelleri tarafından kullanılabilen e-bordro sistemi, say2000i’de maaş hesaplaması yapmaya olanak sağlayan bir uygulamadır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Devletin bünyesinde, kamu personeli yani memur olarak çalışan vatandaşlar, e-bordro sistemi aracılığı ile, son iki aya ait maaş bilgilerine, excell formatındaki bir belge aracılığı ile ulaşabilirler.

e-bordro sistemi üzerinde; memurlar kendileri ile ilgili bir takım bilgilerin yer aldığı bölüme ulaşabilir, bu bilgilerin hatalı olup olmadığını kontrol edebilirler. e-bordro sistemi üzerinde memurlar ile ilgili bulunan bilgiler ise şu şekildedir; unvan, hizmet sınıfı, kadro durum bilgileri, bazı özlük bilgiler gibi bilgilerdir.

Uygulama kapsamına giren memurlar, e-bordo sistemi üzerinden, maaşlarında yapılmış olunan kesinti miktarını öğrenebilirler ve hatta bu kesintinin hangi amaç için yapıldığını da öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Memur olarak çalışan vatandaşların, internet üzerinden sunulan e-bordro sistemi aracılığı ile maaş hesaplaması yapabilmeleri için şu bilgilerini bilmeleri gerekmektedir;

® TC Kimlik numarası

® Memuriyet sicil numarası ve

® Emekli sicil numarası

İnternet aracılığı ile e-bordro ekranına ulaşıp maaş hesaplaması yapılabilmesi için ise, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresi olanadresine giriş yapılması yeterli olacaktır.

Buna göre, web üzerinden e-bordro maaş hesaplamanızı şu şekilde yapabilirsiniz;

® Burada, ilk önce, adresine giriş yapınız.

® Sonrasında, e-bordro maaş sorgulama işlemleriniz için gelmiş olduğunuz bu sayfada bir takım bilgilerinizin istendiğini göreceksiniz.

® Sistemde yer alan bu bilgiler ise;

® T.C Kimlik No

® Memuriyet Sicil No

® Emekli Sicil No

® Yıl

® Ay

® İstihdam Tipi

® Gibi bilgilerdir.

® Burada istihdam tipi bölümüne, eğer kadrolu bir memur iseniz, bu alanda yer alan "Memur" seçeneğini tıklayınız.

® Öte yandan, eğer sözleşmeli olarak çalışıyorsanız burada bulunan seçenekler içinden, "Kadro Karşılığı Sözleşmeli" seçeneğini tıklayınız.

® Daha sonra, son olarak, e-bordro maaş hesaplaması için, bir kutucukta verilmiş olan karakterleri giriniz ve "Gönder" seçeneğine tıklayınız.

Haberin Devamı

Böylece e-bordro sistemine giriş yapmış olacaksınız. e-bordro sistemine giriş işleminden sonra, e-bordro sistemi üzerinden maaşınızı hesaplayabilir, maaş bilgilerinizin bir çıktısını elde edebilirsiniz.