Eğitim Online E-Okul Veli Bilgilendirme Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine Giriş

Online E-Okul Veli Bilgilendirme Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine Giriş

07.05.2015 - 09:50 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve sistem hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online E-Okul Veli Bilgilendirme Ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine Giriş

Kağıt kalem olmadan işlem yapmaya olanak sağlayan e-okul yönetim bilgi sistemi uygulaması, internet üzerinden her hangi bir evrak işi olmadan, işlem yapmaya imkan sağlayan, e-okul uygulamasının bir parçasıdır. e-okul yönetim bilgi sistemi, isminden de anlaşılacağı gibi, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından kullanılabilmektedir. e-okul yönetim bilgi sistemi, hem hızlı işlem yapmaya olanak sağlarken hem de, uygulanış şekli açısından çok daha kolaylık sağlayacaktır. Öğretmenlerin, derslerine girmiş oldukları öğrencileri hakkındaki bilgilerini, e-okul sistemine aktarmalarına olanak sağlayan e-okul yönetim bilgi sistemi, aslında öğretmenlerin öğrenciler ile ilgili işlerini yapmalarını kolaylaştıran bir sistemdir.

Haberin Devamı

Bu durumda, öğretmen ve okul idarecileri, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yaptıkları takdirde, aşağıda sıralamış olduğumuz işlemleri yapabilirler;

Öğretmenler, sorumlusu oldukları ve derslerine girmiş oldukları, öğrencilerinin sınav, proje vb. notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarırlar.

e-okul yönetim bilgi sistemi üzerinden, okul idarecileri ise, okullarında bulunan öğrencilerin kayıt işlemlerinin bilgisi, dosya bilgileri gibi işlemlerini e-okul sistemine aktarırlar.

İdareciler yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile, okulda bulunan öğrencilerin güncel fotoğraflarının e-okul sistemine düzenli olarak yüklenmesi işlemlerini gerçekleştirirler.

Haberin Devamı

Okul idarecileri, öğrencilerin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgisinin takibi gibi işlemlerini, e-okul yönetim bilgi sistemi üzerinden e-okul sistemine yüklemiş olurlar.

Buraya kadar anlattığımız işlemleri e-okul yönetim bilgi sisteminde yapabilmek için, öğretmen ve idarecilerin yapmaları gereken işlemler ise daha farklıdır. Bu durumda, öğretmen ve idarecilerin, aşağıda anlattığımız şekilde e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmaları mümkündür

Burada ilk önce,‘e-okul.meb.gov.tr’adresine giriş yapmaları gerekmektedir.

Hemen sonrasında, burada açılan yeni sayfada, ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’ şeklinde hazır bulunmuş olan bölümleri göreceklerdir.

Burada son işlem olarak ise, bu hazır bulunan bölümleri dikkatlice doldurmaları gerekmektedir.

Böylece, öğretmen ve idareciler, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmış olurlar.

e-okul veli bilgilendirme sistemi

Velilerin öğrencileri hakkında bilgi almalarına olanak sağlayan ve direkt olarak velilerin kendisini bilgilendiren bir sistem olan e-okul veli bilgilendirme sistemi, hem hızlı hem de pratik bir sistemdir. e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden, veliler, öğrencilerin e-okul uygulamasına yüklenmiş olan bilgileriniöğrenmiş olurlar.

İşte velilerin, e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencileri hakkında öğrenebilecekleri bilgiler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Öğrencilerin okulda yapmış oldukları devamsızlık durumu bilgilerini öğrenebilmektedirler.

Öğrencilerin, eğitim öğretim dönemi sonlarında almaya hak kazanmış oldukları takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisini öğrenebilmektedirler.

Yine e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden, öğrencilerin okulda sene içinde girmiş oldukları sınav not bilgilerini, proje ve davranış durumlarından aldıkları not bilgilerini elde edebilirler.

Öğrencilerinin, dönem sonlarında almış oldukları karne notlarının bilgisine ulaşabilirler.

Son olarak ise, öğrencilerinin gelişim raporlarının bilgisi gibi konularda merak ettikleri bilgilere ulaşabilmektedirler.

Veliler, yukarıda anlatmış olduğumuz bu gibi işlemleri yapabilmek için, öncelikle, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak durumundadırlar. Bu durumda, veliler e-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirler;

Burada başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfada sırasıyla; ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’, ‘Şifre’ şeklinde hazır bulunan bölümleri göreceklerdir.

Daha sonrasında, bilgilerinin istendiği bu bölümleri doğru ve eksiksiz şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Son aşama olarak ise, yine aynı sayfada yer alan ve ‘Giriş’ yazan bölümü tıklamaları gerekmektedir.

Veliler, böylece e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmış olurlar.