Gündem Online emekli maaşı hesaplama işlemleri 2016!

Online emekli maaşı hesaplama işlemleri 2016!

11.10.2016 - 08:59 | Son Güncellenme:

SGK internet hizmetleri emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini internete taşıyor. Mükellefler, internette emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi artık internette emekli maaşının ne kadar olacağını hesaplayabiliyor veya emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebiliyor. SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Online emekli maaşı hesaplama işlemleri 2016

Teknoloji çağında artık dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de sigorta hizmetleri ve emeklilik işlemleri konusunda vatandaşa dijital hizmetler sunulmaya başlandı. 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurularak, Türkiye’de uygulanan tüm sigorta sistemlerini çatısı altında bir araya getiren Sosyal Güvenlik Kurumu, dijital hizmetler konusunda vatandaşa geniş bir yelpaze sunuyor. Özellikle günümüzde sigorta mükellefleri internet ortamı üzerinden emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri sorulardan birisi olan emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine emekli maaşı hesaplama ve sorgulama online işlemi ile ulaşabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 21.yüzyıl ileri nesil teknolojisinin hem kurum içi hizmet yapısında hem de vatandaşlara sunulan sigorta ve emeklilik hizmetlerinde son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte internet ortamı üzerinde oluşturulan geniş kapsamlı e-SGK ağı hizmetleri sayesinde SSK sigortalısı artık internette emekli maaşı hesaplama gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışan tüm vatandaşlara yönelik olarak uygulanmakta olan Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası çerçevesinde sosyal haklara sahip olan ve sosyal hakları korunan vatandaşların aynı zamanda da yaşlılık dönemlerinde SSK emekli aylığı alabilme hakkı bulunuyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinde milyonlarca SSK sigortalısı emeklilik döneminde ne kadar SSK emekli maaşı alabileceğini merak ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını tamamlaması durumunda ne kadar emekli maaşı alabileceklerinin tüm SSK sigortası mükellefleri tarafından görülebilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet ortamı hizmetlerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasını kullanarak sadece dakikalar içerisinde alacağı SSK emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde tüm SSK sigortalısı tarafından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘doğum tarihi’, ‘baba adı’ ve ‘nüfus il’ bilgisi girilerek SSK emekliliği döneminde devletten alınabilecek SSK emekli maaşı hesaplanabiliyor. SGK ayrıca emeklilerinde e-Devlet üzerinden emekli maaşı sorgulama yapabilmelerine imkan verecek dijital hizmetler sunuyor. Bu çerçevede e-Devlet kimlik doğrulaması ile sanal devlet portalına giriş yapan emekliler, SGK emekli maaşı sorgulama hizmetleri olan ‘4A emekli aylık bilgisi’ SSK (4A) emeklileri, ‘4B emekli aylık bilgisi’ Bağkur (4B) emeklisi ve ‘4C emekli aylık bilgisi’ Emekli Sandığı (4C) emeklisi tarafından kullanılarak emekli aylık bilgileri öğrenilebiliyor. Sigorta emeklileri e-Devlet sistemi üzerinden yapabildiği emekli maaşı sorgulama işlemi ile hem güncel ayın hem de geçmiş dönemlerin emekli maaşı bilgilerine ulaşabiliyor.