Gündem Online GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl yapılıyor?

Online GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl yapılıyor?

19.05.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama işlemi artık online olarak yapılabiliyor. GBT sorgulamanın internetten nasıl yapıldığını sizler için anlatmış bulunuyoruz. GBT sorgulama işleminin detayları haberimizde!

Online GBT ve sabıka kaydı sorgulama nasıl yapılıyor

GBT Nedir?

GBT açılımı; Genel Bilgi Toplamadır. Ve GBT sistemi İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Anayasa GBT sistemi için bilgi toplamasını serbest kılmıştır. Anayasadan alınmış olan bir hak olduğu gerekçesiyle de GBT sistemini kullanmak, bilgi toplamak tamamen yasal olan bir uygulamadır. GBT sistemi güvenli bir sistemdir. Devlet içerisinde her hangi bir kişinin GBT bilgilerini izinsiz bir şekilde değiştirmesi veya silme hakkı bulunmamaktadır. GBT sorgulama eskiden yalnızca emniyet üzerinden yapılabilirken artık elektronik ortamda hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GBT Kontrolünde Hangi Bilgiler İçermektedir?

Genel Bilgi Toplama işlemi olan GBT üzerinde birçok bilgi içermektedir. GBT ile ulaşılan kişi bilgileri; adli makamlarca hakkınızda verilen bir karar bulunuyorsa bu karar görülür. Adli makamlarca verilen kararlar adli bir takip olabilir, bir suç olabilir. Askerlik ile ilgili olarak her hangi bir suç işlendiyse de GBT sorgulamasında çıkmaktadır. GBT kalıcıdır. Yani bir suçu işlemenizden sonra ne kadar süre geçerse geçsin o suç silinmemektedir. Belli bir süre sonra suç silinme, belli bir süre sonra verilen kararın silinme gibi bir durumu söz konusu olmamaktadır. Sizin adli makamlarca hakkınızda verilmiş kararlar en ufacık bir sorgulamada çıkmaktadır.

Online GBT ve Sabıka Kaydı Sorgulama

GBT sistemi adalet bakanlığı tarafından uygulamaya konulmuş olan bir sistemdir. Bu sistem kişilerin sabıka kaydını, adli suçlarını internet üzerinden hızlı bir şekilde öğrenilmesini sağlayan sistemdir. GBT eskiden yalnızca resmi dairelerce sorgulanabilirken, şimdi internet sitesi üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Adalet Bakanlığı bünyesinde ortaya çıkarılan GBT işlemi vatandaşın işini kolaylaştıran yapıdadır. Çok kolay, basit ve pratik bir şekilde GBT sorgulaması yapılabilmektedir.

Yargıtay Dosyası Sorgulama

Yargıtay dosyası sorgulama işlemi için tercih edebileceğiniz sistem e devlettir. E devlet üzerinden Yargıtay dosyası sorgulamasını yapabilirsiniz. E devlet ile Yargıtay dosyası sorgulama işlemini yapabilmeniz için öncelikle bir e devlet kaydı oluşturmanız gerekmektedir. E devlet kaydı oluşturmak için öncelikle PTT şubelerinden e devlet şifresi alınmalıdır. E devlet şifresi alındıktan sonra e devlet internet sitesi üzerinden kayıt oluşturulmalıdır. E devlet kaydı oluşturulduktan sonra ise bilgilerinizi kaydetmeniz gerekmektedir. Kaydetmeniz gereken bilgiler; kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz ve iletişim bilgilerinizdir. E devlet üzerinden girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü devlet işlerinin e devlet üzerinden gerçekleştiriliyor olmasından kaynaklı olarak bilgilerinizin kesinlikle doğru olması gerekmektedir. Ayrıca iletişim bilgilerinizi de doğru girmeniz eğer ki iletişim bilgilerinizde her hangi bir değişiklik olursa bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir. Çünkü her hangi bir sebepten dolayı size ulaşmak gerekebilir. E devlet sistemi üzerinden Yargıtay dosya sorgulama işleminizi gerçekleştirmeniz de mümkündür. E devlet üzerinden Yargıtay dosya sorgulama işlemini gerçekleştirmek için e devlet hesabınıza giriş yapmalısınız. Daha sonra sorgulama işleminizi her hangi bir bilgi gerekmeden yapabilirsiniz.