Gündem Online GİB Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme

Online GİB Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme

12.08.2015 - 16:10 | Son Güncellenme:

Online olarak vergi borcu sorgulama ve ödemelerinizi internet üzerinden GİB tarafından uygulamaya konulan sistem üzerinden yapabilirsiniz. GİB vergi borcu sorgulama sistemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için anlattık!

Online GİB Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme

Günümüzde artık internet üzerinden kolayca vergi borcu sorgulama ile devlete herhangi bir vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Son yıllarda gelişen internet teknolojisinin yaşamın her alanında olduğu gibi kurumsal ve kamusal alanlarda da aktif olarak kullanılmaya başlaması ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde bu şekilde resmi işlemlerinizi de internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olabiliyorsunuz. İnternet teknolojisinin aktif olarak yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde bulunulan her yerden internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak, internet üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını kullanarak, internet kolaylığında kamu işlemlerinizi gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası üzerinden kolay bir şekilde online vergi borcu sorgulama işlemlerinizi, internete erişim sağlayabildiğiniz her yerden yapabilme imkanınız bulunuyor. İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından artık çok daha pratik bir şekilde ÖTV, MTV ve Gelir İdaresi gibi vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunuzun olup olmadığını vergi borcu sorgulama işlemi ile öğrenebiliyorsunuz.

Günümüz modern teknolojisini aktif olarak kullanmaya başlayan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayarak, ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından kolay bir şekilde online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. İnternet üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi üzerinden 7 gün 24 saat yapabileceğiniz online vergi borcu sorgulama işleminde bazı kişisel bilgileri girmeniz gerekiyor. Bu kapsamda ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası veya annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi’ bilgilerini girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Ayrıca güvenlik amaçlı olarak sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu karakterlerini de eksiksiz ve hatasız olarak girerek, online vergi borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirerek, Maliye Bakanlığı’na herhangi bir vergi borcunuzun bulunup bulunmadığını öğrenebiliyorsunuz. Bu sebeple vatandaşlar tarafından vergi borcu sorgulama uygulaması son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.