Gündem Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

19.06.2015 - 13:50 | Son Güncellenme:

Online web tahsilat ile GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı kolayca öğrenebilir, ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online GSS ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde güncel sigorta işlemlerinizi internet kolaylığında yapabilirsiniz. Özellikle de internet üzerinden son derece pratik bir şekilde SGK borç sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirerek, internet kolaylığında güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olunuyor. Dijital platform üzerinde son derece aktif bir hizmet politikası yürüten Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı sayesinde sigorta mükellefleri, pek çok sigorta işlemini ve sigortası ile ilgili bilgi alımını genel olarak dijital sigorta hizmetlerini kullanarak gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları arasında öne çıkan web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemlerini günün her saatinde internet kolaylığında ve mesai saati koşulları olmadan kolaylıkla yapabilme imkanı bulunuyor. Bu sebeple de sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları son derece yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Sigorta mükellefleri internete erişim sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir Genel Sağlık Sigortası, SSK ve Bağkur prim borcunun olup olmadığını kolay bir şekilde öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda yer alan web tahsilat uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu güvenli SGK borç sorgulama işlemi için vatandaşın e-Devlet sistemi yönlendirmesinde sisteme giriş yapmalarını istiyor. Özellikle de internet dünyasının zararlı yönlerinden korunarak, vatandaşın en güvenli şekilde kişisel bilgilerinin koruma altında olacağı sorgulamalar gerçekleştirebilmesine olanak sağlıyor. Özellikle de vatandaşın GSS borç sorgulama gibi işlemlerinde bu dijital platform üzerindeki web tahsilat uygulamasında yeni geçilen bu uygulama ile birlikte vatandaşın gerçekten sorgulamanın yapıldığı kişi olduğu belirlenerek, kötü amaçlı kişilerin bu bilgilere ulaşmaması sağlanıyor. Bu gibi sebepler dolayısı ile sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet sistemi yönlendirmesinde giriş yapmaları gerekiyor.

GSS borç sorgulama işlemleri için vatandaşın web tahsilat uygulamasına onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf adresinden doğrudan erişim sağladıktan sonra yapılan e-Devlet sisteme giriş yönlendirmesinde güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, giriş yapmaları gerekiyor. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri için vatandaşların öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Giriş işlemi ile birlikte yeniden web tahsilat sorgulama ekranına yönlendirilen vatandaş GSS, Bağkur ve SSK olmak üzere yapacakları sigorta borcu sorgulama işlemine göre sorgu türü, sorgu tipi ve T.C. kimlik numarası veya sigorta sicil numarası bilgisini girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için vatandaşın sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’, ‘4B sigortalı ödemeleri’ ve ‘diğer ödemeler’ seçeneklerinden birisini seçmeleri, sorgu tipi kısmında ise yapacakları borç sorgulama türüne göre sorgulama bilgilerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle güncel sigorta borç bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.