Gündem Online Hastane Randevu Alma ve MHRS Üyelik İşlemleri Nerden Yapılıyor?

Online Hastane Randevu Alma ve MHRS Üyelik İşlemleri Nerden Yapılıyor?

05.08.2015 - 10:02 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevunuzu internetten kolay bir şekilde alabilirsiniz. MHRS hastane randevu alabilmek ve MHRS hastane randevu sistemine üye olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Hastane Randevu Alma ve MHRS Üyelik İşlemleri Nerden Yapılıyor

Vatandaşlar hastanede bakılmak için ilk olarak randevu alması gerekmektedir. Randevu aldıktan sonra randevu saatinde hastaneye giderek bakılabilirsiniz. Vatandaşlar randevu alma işlemini hastaneye giderek gerçekleştirebilirler. Sağlık Bakanlığı vatandaşların daha kolay bir şekilde randevu almaları için MHRS hastane randevu sistemini geliştirmiştir. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde vatandaşlar internet üzerinden randevu alma işlemini gerçekleştirebilir. Sağlık Bakanlığının geliştirmiş olduğu MHRS hastane randevu sistemine 2 farklı şekilde girebilirsiniz. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sisteminin internet sayfasından randevu alabileceğiniz gibi ayrıca telefon ile arayarak da ALO 184 hattından randevu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS hastane randevu sisteminden online olarak internet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak MHRS internet sitesin giriş yapmalısınız. Ana sayfada bulunan Türkiye haritasından veya iller seçeneğinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmelisiniz. Şehir seçme işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza şehirdeki hastaneler çıkacaktır. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçerek randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtiğiniz zaman sağ tarafta hastane hakkında iletişim bilgileri açılacaktır ve hemen altında randevu al linki açılacaktır. Bu linke tıklayarak randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sistem sizi merkezi hekim randevu sisteminin vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranız ve parolanızı girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da girdikten sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi randevu almak istediğiniz hastanenin klinik seçim sayfasına yönlendirecektir. Klinik seçim işlemi tamamlandıktan sonra son olarak hekim tercihinizi de sisteme belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardında sistem size uygun olan randevu saatlerini bildirecektir. Size uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine kayıtlı değilseniz ise randevu alabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra kimlik bilgilerinizi girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyet, doğum tarihi ve telefon numaranız doldurulması gereken yerlerdir. Bu bilgileri girdikten sonra 2 kere de şifrenizi girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından kaydet linkine tıkladığınızda sistem sizi tekrar vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek MHRS hastane randevu sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğimiz gibi telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. ALO 184 randevu alma hattını cep telefonlarınızdan veya ev telefonlarınızdan arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemini aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör sizden ilk olarak T.C. kimlik numaranızı isteyecektir ve ardından randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmelisiniz. Sistem size uygun olan randevu saatlerini bildirecektir. En uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemi hizmete açıldıktan sonra vatandaşlar kolaylıkla randevu alabilmektedirler.