Gündem Online IMEI Sorgulama İşlemi

Online IMEI Sorgulama İşlemi

17.03.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

IMEI sorgulama işleminizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi bu haberimizde!

Online IMEI Sorgulama İşlemi

Teknolojinin gelişiminde yakalanan yüksek ivme ile birlikte artık çok daha profesyonel ve çok daha yüksek standartlarda yenilikler yaşamın her alanında kendisine yer bulmaya başladı. Özellikle de günümüzün teknoloji markalarının kızgın rekabeti her yeni günde yeni bir teknolojiyle karşılamamıza yol açarken yeni hizmetleri ve yeni terimleri de yaşamımıza sokuyor. Dünyada büyük bir furya yaratan ve 7’den 70’e herkes tarafından kullanılan akıllı cihazlar ile birlikte yaşamımız daha kolay hale geldi. Ancak bir akıllı cihaz almanın da dikkat edilmesi gereken yönlerinin olduğunu unutmamak gerekiyor.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA

Akıllı telefonlarının kimliği olarak nitelendirilen IMEI konusunda günümüzde pek çok sahtekârlık düzenlenebiliyor. Ancak günümüzde cihazların IMEI numaraları ile cihaza dair her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Dijital ortamda yapacağınız IMEI sorgulama işlemi ile birlikte cihazın tüm kimlik bilgilerine ulaşabilmektesiniz. IMEI sorgulama ile öğrenebileceğiniz bilgiler IMEI numarasının kaçak mı, gerçek mi olduğu gibi son derece önemli bilgiler bulunuyor. IMEI numaralarında yaşanan mağduriyet dolayısı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu e-Devlet sistemi üzerinde IMEI sorgulama hizmetine başladı.

Dijital ortamda bulunan tüm devlet hizmetleri tek bir portal içerisinde bir araya getirerek, vatandaşın sanal dünyadaki devlet kapısı haline gelen ve 2008 yılından bu yana vatandaşa hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. E-Devlet sistemi üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yeni IMEI sorgulama hizmeti ile pratik bir şekilde cihazınız ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Üstelik BTK’ nın e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu IMEI sorgulama uygulamasını kullanmak için e-Devlet sistemine giriş yapmanıza da gerek bulunmuyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi platformu üzerinde yer alan e-hizmetler sayfasından ulaşabildiğiniz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu IMEI sorgulama penceresinde kolayca cihazınızın IMEI sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama ekranında IMEI sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için cihazınıza ait olan ‘IMEI no’ ve güvenlik resmi doğrulamasını yaparak, işlemi tamamlayabiliyorsunuz.

IMEI sorgulama işlemi ile cihazınızın kaçak olup olmadığını ve çalıntı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Bu işlem özellikle de ikinci el telefon alım işlemlerinde önemli bir avantaj sağladığı gibi sıfır telefon alımları içinde son derece önemli bir hizmet oluyor.