Gündem Online Parsel Sorgulama ve Arsa Bilgisi

Online Parsel Sorgulama ve Arsa Bilgisi

31.03.2015 - 12:53 | Son Güncellenme:

Parsel sorgulama işlemini online bir şekilde yapmak artık oldukça kolay hale gelmiştir. Parsel sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve parsel sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online Parsel Sorgulama ve Arsa Bilgisi

Günümüzde artık dijital ortam üzerinden kolay bir şekilde herhangi bir arsa ile ilgili olarak bilgi alabilmenize yardımcı olan bir online hizmet bulunuyor. Dijital dünyanın tüm resmi işlemlerde aktif bir rol üstlenmekte olduğu günümüz modern çağında artık kolay bir şekilde parsel sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından gelişen internet teknolojisinin aktif bir şekilde kullanımı ile birlikte artık internet üzerinden parsel sorgulamalarınızı yaparak, herhangi bir arsa ile ilgili olarak genel müdürlüğünün sistemlerinde bulunan güncel bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA

Dijital ortam üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online internet sayfasındaki Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından kolay bir şekilde parsel sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Parsel sorgulamalarınızın dijital ortamda yer alan bu Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından 2 farklı yöntem kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden kendi arsanız hakkında olduğu gibi aynı zamanda da alacağınız herhangi bir arsa ile ilgili olarak da tüm detaylı bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel sorgulama hizmeti için Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranında idari sorgu ve coğrafi sorgu olarak iki farklı şekilde sorgulama yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online hizmeti parsel sorgulama işlemlerinizi idari sorgu seçeneği ile yapabilmeniz için il, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgilerini eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor. Online parsel sorgulama işlemlerinizi dijital ortam üzerinden coğrafi sorgu tekniği ile yapabilmeniz için enlem ve boylam bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Sorgulamasını yapacağınız arsa ile ilgili olarak enlem ve boylam bilgileri girerek, arsa hakkında tüm detaylı bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Parsel sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden bürokrasi ve evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmadan kolay bir şekilde arsanın boyutları, çevresinde yer alanlar, özellikleri, imar durumu ve diğer nitelikleri ile ilgili olarak doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine de gitmek zorunda kalmadan evraksız, bürokrasi trafiği olmadan her tür arsa ile ilgili olan tüm bilgilere ayrıntılı olarak kolay bir şekilde ulaşabilme fırsatlarından parsel sorgulama ile yararlanabiliyorsunuz.