Gündem Online Sabıka Kaydı Sorgulama, Yargıtay Dosya ve GBT Sorgulama

Online Sabıka Kaydı Sorgulama, Yargıtay Dosya ve GBT Sorgulama

31.07.2015 - 16:39 | Son Güncellenme:

Online sabıka kaydı, GBT ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri kolayca yapılabilmektedir. Siz de sabıka kaydı GBT sorgulama işleminizi online olarak yapabilmek istiyorsanız sabıka kaydı GBT sorgulama ile hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Sabıka Kaydı Sorgulama, Yargıtay Dosya ve GBT Sorgulama

Türkiye’de pek çok resmi işlemde kullanılmak üzere en çok gerekli olan başlıca resmi evraktan birisi olan sabıka kaydı belgesi iş başvurularından, bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda önemli boyutta gereklilik arz ettiğinden Adalet Bakanlığı’na belgenin alımı için yoğun bir başvuru bulunuyor. Bu durumda vatandaşın yoğunluktan kaynaklı olarak sabıka kaydı belgesini kolay bir şekilde alabilirken oldukça uzun saatler bekleme ve yoğun uğraşlar ile alabilmesine yol açıyor. Adalet Bakanlığı kurumları içerisinde de yaratmakta olduğu işleyiş yavaşlaması gibi daha pek çok sebep dolayısı ile vatandaşa internette sabıka kaydı sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital dünyada vatandaşın kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerini daha güvenli bir portal içerisinde çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesine yardımcı olmayı amaçlayan e-Devlet sistemi üzerinden artık son derece pratik bir şekilde sabıka kaydı sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Özellikle de vatandaşın günümüz modern teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte internete çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde bulunduğu her yerden bağlantı oluşturabiliyor olması internet üzerinden sabıka kaydı belgesi alımlarını popüler hale getiriyor. Vatandaş artık internete erişim sağlayabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde e-Devlet sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilmekte olan e-Devlet sisteminde ana sayfa üzerinde yer alan sisteme giriş ekranından kolay bir şekilde 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapılabiliyor ve sabıka kaydı sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor.

Sistem içerisinde yer alan e-hizmetler kategorisi sayfasındaki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından kolaylıkla GBT sorgulama yapabiliyor. Üstelik vatandaşın sadece uyarı pencerisini dikkatlice okuduktan sonra onay vermesi ve kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceği gibi bilgileri eksiksiz ve hatasız olarak girmesi sabıka kaydı belgesini alabilmesi için yeterli oluyor. Vatandaş bu şekilde e-Devlet sisteminden kolaylıkla alabildiği sabıka kaydı belgesini pek çok resmi işleminde ve kurumda yasal geçerliliği bulunuyor olması sayesinde rahatlıkla kullanabiliyor ki böylelikle vatandaşlar artık sabıka kaydı belgesini alabilmek için uzun saatlerini vermek zorunda kalmıyor. Bu sebeple de vatandaş tarafından internette yer alan bu Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet hizmeti yoğun olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde Yargıtay tarafından da online bir yargı hizmeti sunuluyor. Özellikle de vatandaşın Yargıtay’da bulunan dosyasına ilişkin ayrıntılı bilgiler alabilmesi amacı ile online Yargıtay dosya sorgulama hizmeti başlatıldı. Vatandaş artık internete erişim sağlayabildiği her noktadan kolaylıkla Yargıtay’ın resmi web sitesindeki Yargıtay dosya sorgulama hizmetini kullanarak, dosyalarının hangi işlemde olduğunu ve hangi bölümde işlem gördüğünü en ayrıntılı biçimde öğrenebilme fırsatından yararlanabiliyor.