Gündem Online sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama, yargıtay dosya sorgulama

Online sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama, yargıtay dosya sorgulama

27.03.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

Online sabıka kaydı, GBT veYargıtaydosya sorgulama işlemleri kolayca yapılabilmektedir. Siz de sabıka kaydı GBT sorgulama işleminizi online olarak yapabilmek istiyorsanız sabıka kaydı GBT sorgulama ile hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama, yargıtay dosya sorgulama

Modern teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil imkanlar ile birlikte devlet ile olan işlemlerinizi çok daha pratik ve çok daha hızlı şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Tüm dünyada gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de devlet kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Gelişen internet teknolojisi en çok da online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile Adalet Bakanlığı dijital dünyada en aktif ve en yoğun devlet kurumlarının başında geliyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

Son yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sigortalı işçi çalıştırma zorunluluğu gibi çeşitli durumlardan dolayı vatandaşların resmi işlemlerde en çok gereksinim duydukları belgelerin başında sabıka kaydı belgesi geliyor. Vatandaşların pek çok resmi işleminde kullanmakta olduğu sabıka kaydı belgesi için Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarına bir gün içerisinde yaklaşık 45 binden fazla başvuru gerçekleştiriliyor. Bu durumda Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumlarda son derece yoğun bir iş yükünün ve oldukça kalabalık bir atmosfer oluşması ile işleyişin yavaşlaması nedeni ile Adalet Bakanlığı tarafından sabıka kaydı sorgulama işlemlerinde online dönem başladı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete sunmuş olduğu sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile kolay ve hızlı bir şekilde resmi işlemlerinizde de kolayca kullanabileceğiniz sabıka kaydı belgenizi online sorgulama ile alabiliyorsunuz. Sabıka kaydı belgenizi internet üzerinde 2008 yılından bu yana internet üzerindeki tüm devlet hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplayan e-Devlet sistemi üzerinden kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi giriş yöntemleri arasında yer alan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘elektronik imza ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekiyor.

Sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi e-Devlet sistemi üzerinde bulunan e-hizmetler kategorisindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından kolay bir şekilde yapabilmeniz için ekranda yer alan uyarıları dikkatlice okumanız ve onay vermeniz gerekiyor. Daha sonra ise ‘kurum türü’, ‘belgenin nereye verileceği’ ve ‘ belgenin neden verileceği’ bilgilerini girmeniz gerekiyor. Böylelikle sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi pratik şekilde e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyorsunuz.

Sabıka kaydı belgesi ile sıklıkla karıştırılmakta olan Genel Bilgi Tarama birimi bulunuyor. İçişleri Bakanlığı çatısı altında bulunan Jandarma, Emniyet Teşkilatı, Gümrük Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik tarafından ortaklaşa kullanılan Genel Bilgi Tarama (GBT) birimi de vatandaşların çok iyi bildiği ancak pek çok yanlış bilginin bulunduğu birimdir. GBT sorgulama işlemleri bu kurumlar tarafından her türlü durumda gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yapabildiğiniz bir önemli sorgulama işlemi de Yargıtay dosya sorgulama hizmetidir. Yargıtay internet sayfası üzerinden erişim sağlayabildiğiniz Yargıtay dosya ekranından ‘il adı’, ‘mahkeme tür’, ‘mahkeme’, ‘mahkeme esas no’, ‘mahkeme karar no’ ve ‘savcılık esas no’ bilgileri ile Yargıtay’da bulunan dosyanız hakkında güncel bilgilerin ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.