Gündem Online Seçmen Sorgulama ile Seçmen Bilgilerini Öğren

Online Seçmen Sorgulama ile Seçmen Bilgilerini Öğren

10.04.2015 - 16:05 | Son Güncellenme:

Online seçmen sorgulama işlemini yaparak seçmen bilgilerine rahatlıkla ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Sizler için hazırladığımız bu haberimizde seçmen sorgulama işleminin tüm detaylarını ve seçmen sorgulama işlemini nasıl yapabileceğinizi anlattık.

Online Seçmen Sorgulama ile Seçmen Bilgilerini Öğren

Türkiye’nin son günlerde en önemli gündem maddesi elbette ki çok az bir sürenin kaldığı 7 haziran milletvekili seçimleri oluyor. Özellikle de son günlerde hem siyasi hem de kurum bazında oldukça hareketli dönemlerin yaşandığı bu süreçte siyasi partiler aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu’na 7 nisan mesai bitimi öncesinde teslim etti. Bağımsız adaylarında başvurusunu tamamladığı ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından incelemede olduğu bu süreçte geçici adaylar listeleri tartışılmaya ve konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaş içinde son derece hareketli bir sürecin yaşandığı 7 haziran milletvekili seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu sorunsuz ve şeffaf bir seçim organizasyonu gerçekleştirebilmek amacı ile hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Özellikle de Yüksek Seçim Kurulu dijital platformda vatandaşların seçmen bilgilerini öğrenebilmeleri için seçmen sorgulama hizmeti sunuyor. Seçmen bilgilerini sorgulamamış olan veya yeniden sorgulamak isteyen vatandaşlar ise seçim bilgilerini yine Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital ortamda yer alan seçmen sorgulama uygulama ekranından alabiliyor.

Dijital ortamda bulunan YSK resmi internet sayfasından erişim sağlanabilen sorgulama ekranından seçmen sorgulama işlemi için vatandaşların nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgilerini girerek ve resimdeki karakter doğrulamasını yaparak gerçekleştirebiliyor. Vatandaşların dijital platformda yer alan Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfası üzerinden yapmış oldukları seçmen sorgulama işlemi ile görebildikleri seçmen bilgilerinde herhangi bir hata veya eksiklik bulunması halinde değişiklik ya da düzeltme için YSK’ ya yapabilecekleri başvuru süresi 27 martta dolmuştu.

Haberin Devamı

Bu neden ile de vatandaşların dijital platformda online olarak yapacakları seçmen sorgulama işlemleri ile öğrenebildikleri seçmen bilgilerinde herhangi bir değişiklik yapamıyor ve dolayısı ile de bu seçmen bilgileri ile 7 haziran milletvekili seçimlerinde sandığa gidecek veya gitme hakkına sahip olamayacak. Ancak seçmen bilgilerinde oluşan hata veya eksikleri 27 mart mesai saati bitimine kadar tespit eden seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sayfası üzerinden yaptıkları seçmen sorgulama işlemi ile tespit ederek yine YSK tarafından ilçe merkezlerinde oluşturulan seçim kurullarında değişikliği yapan vatandaşlar, 7 haziran 2015 milletvekili seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip oluyor. Şu an halen YSK internet sayfasından seçmen bilgilerini seçmen sorgulama ekranından görebilmek mümkündür.