Gündem Online Seçmen Sorgulama İşlemleri

Online Seçmen Sorgulama İşlemleri

08.04.2015 - 11:18 | Son Güncellenme:

Seçmen sorgulama işlemini online olarak kolayca yapabilirsiniz. Seçmen sorgulama ile seçmen bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Seçmen sorgulama hakkında tüm bilmeniz gerekenleri bu haberimizde sizler için hazırladık!

Online Seçmen Sorgulama İşlemleri

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık her alanda olduğu gibi Türkiye’de resmi işlemlerde de yaygın bir şekilde internet teknolojisi kullanılıyor. Son günlerde tüm Türkiye’nin gündemini oluşturan 7 haziran 2015 milletvekili seçimleri için oldukça yoğun ve sık bir çalışma gerçekleştiriliyor. 7 haziran 2015’te yapılacak olan Türkiye’nin 25. döneminde mecliste yer alacan milletvekillerinin ve yeni dönem hükümetin belirlenmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu neden ile özellikle siyasi partiler ve milletvekili adayları tarafından yoğun kapsamlı bir tanıtım ve seçim hazırlığı çalışması yürütülüyor. Siyasi partiler ve milletvekilleri kadar 7 haziran 2015 milletvekili seçim gündemi seçmenlerin ve Yüksek Seçim Kurulu’nun da gündemini meşgul ediyor. Özellikle de Yüksek Seçim Kurulu 7 haziran milletvekili seçimlerinin tamamen sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlayabilmek amacı ile seçmen sorgulama gibi oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirebiliyor.

Vatandaşlar 7 haziran milletvekili seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olup olmadıklarını, oylarını nerede kullanacakları ve diğer seçim bilgileri gibi çeşitli seçmen bilgilerini YSK tarafından sunulan seçmen sorgulama ekranından yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun gelişen internet teknolojisini seçim gündeminde ve çalışmalarında aktif olarak kullanması sayesinde artık seçmen sorgulama işlemleri dijital platformda da yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde yer almakta olan internet sayfasından kolay bir şekilde erişim sağlayabildiğiniz seçmen sorgulama ekranından seçmen bilgilerinizi sorgulayabilir ve ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. Nerede oy kullanacağınız gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bu seçmen sorgulama hizmetinden Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sayfasından ulaşabildiğiniz gibi bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için nüfusa kayıtlı olduğu il, T.C. kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra no bilgileri gibi bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekiyor.

Böylelikle dijital platformda kolay bir şekilde seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platformda yer alan internet sayfası üzerinden yapabileceğiniz seçmen sorgulama işlemi ile dün mesai bitimi ile sona eren partilerin milletvekili aday listelerini açıklamalarından da oy kullanacağınız bölgede milletvekili adaylarının bilgilerini de kolay bir şekilde öğrenebilir ve seçimde yapacağınız seçimi en doğru şekilde yapabilirsiniz.