Gündem Online SGK borç sorgulama ve SGK borç ödeme yapılır mı?

Online SGK borç sorgulama ve SGK borç ödeme yapılır mı?

03.03.2016 - 22:53 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu hizmetlerin çoğu online olarak yapılabilmektedir. Yani SGK borç sorgulama ve borç ödeme işlemleri de online yapılan işlemlerdendir. Devamı haberimizde.

Online SGK borç sorgulama ve SGK borç ödeme yapılır mı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulan pek çok hizmet kurumu vardır. Bu kurumlar BAĞ KUR; SSK; Emekli Sandığı olmak üzere üçe ayrılır. Vatandaşlar bağlı oldukları bu kurumlar sayesinde sağlık sigortalarını yaptırmış olurlar. Tercih etmiş oldukları meslekler doğrultusunda da vatandaşlar bu kurumlara bağlı olurlar. Tüm sağlık sigortası kurumları son dönemlerde Sosyal Sigorta Kurumu altında birleştirilmiştir. Vatandaşlar bağlı olmuş oldukları bu sağlık sigortası kurumları ile düzenli olarak verilen hizmetlerden yararlanabilmişlerdir. Bu hizmetlerden yararlanabilmek için elbette ki öncelikle bazı üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerekir. Bunun için vatandaşlar her ay düzenli olarak prim borçlarını ödemelidirler. Bu prim borçlarını ödedikten sonra sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı



SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!


BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hastanelerde muayene olabilir, eczanelerden almanı gereken ilaçlarda büyük indirim sahibi olabilir hatta ve hatta doldurmanız gereken yaşı doldurup ödemeniz gereken prim ücretini ödedikten sonra sizler emekli şansına bile sahip olabilirsiniz. İşte tüm bu hizmetlerden yararlanabilmek için siz vatandaşların yapmaları gereken tek şey eksiksiz bir şekilde prim borçlarını ödemektir. Ülkemizde çalışan insan kadar çalışmayan insan oranı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapmış oldukları mesleklere göre hizmet alan vatandaşlar iş sahibi değilse sağlık sigortaları olmayacak değildir. Devletimiz tarafından oluşturulan az prim ücret karşılığında hizmet veren kurum ise GSS kurumudur. Bu kuruma bağlı olan vatandaşlar da diğer sağlık sigortası kurumları gibi hizmetlerden yararlanabilirler. Ancak ödeyecek oldukları prim ücreti elbette ki daha az bir mebladır.

Haberin Devamı


Herkesin yapabileceği gibi kimi zaman vatandaşlar olarak bizler ödemelerle boğuşurken bu prim borcu ödemesini aksatabiliriz. Ya da o ay ki paranız yeterli gelmeyip prim ücretinizi yatırmayabilirsiniz. Ancak bu durum son ödeme tarihini geciktirinceye kadar sürekli birikir ve de vatandaşlar pek çok ay prim borçlarını ödemezse bu ücretler katlanarak sizlerin adına bir borç olarak gösterilir. Sizlere tanına ödeme tarihini de geciktirdiğiniz takdirde sizlerin SGK, Bağ Kur ve GSS borcu arttıkça artar. Zamanı geldiğinde ödemek için kuruma gittiğinizde daha bilinçli gidip ödemeniz gereken tutarı daha önceden öğrenmek isteyebilirsiniz. Ancak önceden gidecek olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu çok kalabalık olacağı için bu işleminizi öyle hemen gerçekleştiremez.

Bu nedenle sizler de bu borcunuzun toplamını öğrenebilmek için e-Devlet sisteminden yararlanabilirsiniz. Online işlemleri tek bir başlık altında toplayan e-Devlet sistemi içerisinde barındırdığı SGK, BAĞ KUR, GSS Borç Sorgulama uygulaması ile vatandaşların yüzünü güldürmüştür. Vatandaşlar olarak bizler bu başlığa tıklayarak karşımıza çıkan alanda yer alan boşlukları kendi kimlik bilgilerimiz ile doldurarak sorgulama işlemimizi gerçekleştirebiliriz. Üstelik bu işlemi kullanırken hiç yorulmaz hiç de zaman kaybına uğramayız. Dakikalar içerisinde sizler işlemlerinizi yapabilir bu sigorta kurumlarına ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz. İnternete erişim sağlayabildiğiniz her türlü alanda da bu sorgulama işlemini yapabilirsiniz.