Gündem Online SGK Hizmet Sorgulama SSK Prim Borç ve SSK Gün Sorgulama

Online SGK Hizmet Sorgulama SSK Prim Borç ve SSK Gün Sorgulama

25.06.2015 - 11:59 | Son Güncellenme:

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapmak artık çok kolay! SGK sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve SSK sorgulama işleminin tüm detaylarını sizler için hazırladığımız haberimizde bulabilirsiniz.

Online SGK Hizmet Sorgulama SSK Prim Borç ve SSK Gün Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri sayesinde artık çok daha pratik bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerinizi internet kolaylığında yaparak, en güncel sigorta durumunuzu öğrenebilirsiniz. Son yıllarda hızla gelişen modern internet teknolojisinin sağladığı yeni nesil avantajlar ve kolaylıklar ile insanların pek çok alandaki işlemini daha hızlı şekilde yapabilmesine yardımcı olması, kamu kurumları tarafından kamu kurumu hizmetlerinde de aktif olarak internet teknolojisinin kullanılmasına yol açıyor. Türkiye’de internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu geldiğinden sigorta mükellefleri pek çok sigorta işleminde internet avantajlarından ve kolaylıklarından yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyor. 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye’deki sigorta hizmetlerinde daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta mükelleflerine sunduğu sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde internet teknolojisini kullanıyor. Bu şekilde Türkiye’deki kamu hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern standartlara ulaştırılabilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturduğu geniş online sigorta hizmetleri ağı ile sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerini çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisine sigorta hizmetlerinde daha aktif şekilde yer vermesi sigorta mükelleflerine, sigorta işlemlerinde önemli kolaylıklar ve ayrıcalıklar sağlıyor. Özellikle de günümüzde SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemleri internete erişim sağlayabildiği her yerden yapabilen sigorta mükellefleri, sigortalarının en güncel durumuna ilişkin bilgiyi son derece pratik bir şekilde alabilme fırsatına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları aynı zamanda da internetin yaşamın her alanında yer alması ile birlikte sigorta mükelleflerinin eskiden sigorta bilgisi alabilmek için karşılaştıkları en büyük sorunlar olan mesai saati, hafta sonu tatili ve resmi tatil gibi mesai dışı sorunu ile karşı karşıya kalmadan 7 gün 24 saat sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Bu nedenle de sigorta mükellefleri, günümüzde SGK hizmet dökümü sorgulama gibi işlemlerini genel olarak internet üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarını kullanarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern internet teknolojisini aktif olarak kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki online hizmet uygulamalarına, yine dijital platformda yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlayabiliyor. Bu sayfa içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması ile sigorta mükellefleri kolay ve şifresiz olarak güncel sigorta bilgilerini öğrenebilecekleri SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak kısa süredir sigorta mükellefleri, internette yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun en popüler hizmet uygulaması E-SGM’ ye erişim sağlamıyor. Geçici süreliğine doğrudan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından servis dışı durumuna alınan E-SGM uygulamasında daha yenilikçi, daha güvenli ve daha hızlı hizmetler sunulabilmesi amacı ile iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu nedenle sigorta mükellefleri SGK sorgulama gibi işlemleri nde E-SGM uygulaması kolaylıklarından yararlanamıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasında bakım çalışması gerçekleştiriyor olması sigorta mükelleflerinin sigortalarına ilişkin güncel bilgiler alabilmek amacı ile internet kolaylığından yararlanamayacağı gibi bir durum söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Çünkü sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasından aktif olarak SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebildikleri dönemlerde de internette e-Devlet sistemini kullanarak da güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de tüm kamu kurumlarının dijital hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde sigorta sorgulamalarını yapabilmek mümkündür. Bu kapsamda sigorta mükellefleri turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet sistemine erişim sağlayarak, sistem içerisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarını kullanarak SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri sisteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemine giriş işlemleri esnasında vatandaşların en çok kullandıkları giriş yöntemlerinin başında e-Devlet şifresi geliyor. E-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden kimlik ibrazı ile cüzi bir ücret karşılığında alınabiliyor. Sigorta mükellefleri T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak, sigorta sorgulama işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyor.