Gündem Online Telefon IMEI Sorgulama İşlemi

Online Telefon IMEI Sorgulama İşlemi

18.03.2015 - 11:44 | Son Güncellenme:

Online olarak imei sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online Telefon IMEI Sorgulama İşlemi

Teknoloji sürekli gelişmeye ve yaşamın her alanında kendisine yer bulmaya devam ediyor. Özellikle de günümüzde teknolojik alandaki kızgın rekabet ile birlikte artık her yeni güne yeni bir teknoloji ile uyandığımız bugünlerde teknolojik yenilikler ile çok daha etkin çözümlerden yararlanılabiliyor. Yeni nesil akıllı teknoloji dünyasının, başta gençler olmak üzere her yaş grubundan kişinin yaşamında önemi bir furya yaratması ile birlikte akıllı cihazlar yaşamın her alanında en temel faktörlerden birisi haline geldi.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA

Dijital teknoloji dünyasında akıllı cihazlar yaşamın her alanında en önemli bir etken olurken kurumsal alanlarda olduğu gibi eğlence dünyasında da önemli bir yere sahip oluyor. Türkiye’de de akıllı cihaz teknolojisinin en büyük pazarlardan birisinin bulunuyor olması oldukça yoğun bir kullanımın oluşmasına yol açıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) akıllı cihaz dünyasında vatandaşlara IMEI sorgulama hizmeti sunuyor. Bir cihazın kimliği olarak nitelendirilebilecek IMEI numarasının önemi nedeni ile BTK online IMEI sorgulama hizmetine büyük bir önem veriyor.

IMEI sorgulama işlemi ile birlikte bir cihazın çalıntı olup olmadığı, kaydının kim tarafından yapıldığı, ne zaman kayıt edildiğini ve diğer tüm bilgilere ulaşılabiliyor. Bu yüzden alacağınız akıllı cihazların IMEI numaralarından IMEI sorgulama işlemlerini yapmanız daha güvenli alım yapabilmenizi sağlar. Bilgi Teknolojileri Kurumu’ nun internet üzerinde tüm devlet hizmetleri tek bir portal üzerinde toplayan e-Devlet sistemi üzerinde yer alan IMEI sorgulama ekranından IMEI numarasını sorgulatabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde bulunan IMEI sorgulama ekranında sadece IMEI numarasını yazmanız ve güvenlik resmi doğrulmasını yapabilirsiniz. Üstelik IMEI sorgulama işlemini e-Devlet sistemine giriş yapmadan da gerçekleştirebiliyorsunuz. Dijital ortamda bulunan ve 2008’den beri sanal dünyadaki devlet kapısı olarak nitelendirilen e-Devlet sistemi üzerinde gerçekleştireceğiniz IMEI sorgulama işlemi ile cihazınızın kaçak olup olmadığını ve çalıntı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Bu maddelerin dışında IMEI sorgulama özellikle de ikinci el telefon alım işlemlerinde önemli bir avantaj sağladığı gibi sıfır telefon alımları içinde son derece önemli bir hizmet oluyor. Bu hizmetten yararlanarak ikinci el akıllı cihaz alımında olduğu gibi sıfır cihaz alımlarında da güvenliği en üst düzeyde tutabilirsiniz.