Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı İle Trafik Cezası Ödeme

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı İle Trafik Cezası Ödeme

12.07.2015 - 09:47 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı İle Trafik Cezası Ödeme

Dijital teknoloji yaşamın her alanında son derece önemli fırsatlar sağlıyor. Özellikle de yaşamın her alanında son derece pratik çözümlerden yararlanabilme imkanına sahip olunurken özellikle kurumsal alanda da önemli fırsatlardan ve kolaylıklardan yararlanılabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan kamu hizmetleri ile birlikte artık trafik cezası sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde vatandaşın hizmetine açılan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmetinden yararlanarak, internet kolaylığında herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesinden son derece pratik ve kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Özellikle de Türkiye’de gelişen teknolojiyi en etkin şekilde trafik denetlemelerinde kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün artık aracın plakasına yazılan trafik cezalarını plakanın kayıtlı adresine posta yolu ile gönderilmesi, cezanın yazıldığı anda araç sahiplerinin haberdar olmamasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden son derece pratik bir şekilde herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını ve olan trafik cezalarının ayrıntılarını en güncel hali ile görüntüleyebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden veya egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri sorgulama ekranında son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirerek, güncel ceza durumu öğrenilebiliyor. EGM resmi web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgisi girilerek kolay bir şekilde trafik cezası sorgulaması gerçekleştirilebiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan resmi İnternet Vergi Dairesi’ ne araç sahipleri 2.yöntem ile trafik cezası sorgulama işlemleri için verilen linklerdeki adreslerde doğrudan erişim sağlayabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor.

İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinde yer alan bu uygulama kullanılarak yapılabilen trafik cezası ödemelerinde tüm trafik cezası ödenebildiği gibi farklı ve parçalı olarak da ödemesi gerçekleştirilebiliyor. Bu iki yöntem ile birlikte artık internet üzerinden herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilmek ve online olarak ödemesini yapabilmek son derece pratik bir hale geliyor.