Gündem Online trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme

Online trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme

02.04.2015 - 15:19 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin tüm detaylarını ve trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını bu haberimizden bulabilirsiniz.

Online trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme

Trafikte araç sürücüsünün ve yayalarının güvenliğinin sağlanabilmesi için trafik kuralları ve bu kuralların ihlali durumunda caydırıcı etkiye sahip olan trafik cezaları bulunuyor. Trafikte güvenliğin hem araç sürücüsü hem de yayalar için en doğru ve en yüksek düzeyde oluşturulabilmesinin yanı sıra trafiğin daha nizami ve daha rahat oluşturulabilmesi amacı ile tamamen teknik ve bilimsel yöntemlere dayalı olarak trafik kuralları belirleniyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Her ülkenin trafikteki farklı sistem ve gereksinimlerine yönelik olarak temelde aynı olan trafik kuralları çeşitli kapsam ve tür değişikliklerine de sahip olabiliyor. Türkiye’de de trafik kuralları tam anlamı ile modern sistemler üzerinden uygulanıyor. Özellikle ciddi denetleme sistemlerinin işlediği Türkiye’de gelişen teknoloji en yoğun şekilde kullanılıyor. Günümüzde trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezaları için pek çok noktada araç sürücüleri durdurulmadan, ceza kesiliyor ve kayıtlı plaka adresine gönderiliyor. Ancak bu sistemde evrak ve bürokrasi gibi konuların yarattığı gecikmeler trafik cezası ödeme işlemlerinin zamanında yapılamamasına dolayısı ile da faiz uygulanmasına yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü de araç sürücülerinin yaşadıkları bu tarz sorunlara yönelik olarak gelişen internet teknolojisi ile çok daha pratik bir şekilde yapabilecekleri online trafik cezası sorgulama hizmetine başladı. Gelişen internet teknolojisi ile daha yaygın kullanıma ulaşan internete her noktada erişim sağlanarak, dijital platform üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranında trafik cezası sorgulama yapılabiliyor.

Dijital ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu trafik cezası sorgulama ekranında ‘isim’, ‘soyisim’, ‘doğum yılı’ ve ‘T.C. kimlik numarası’ bilgileri girilerek, trafik cezasının olup olmadığı öğrenilebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital ortamda sunduğu bu sorgulama hizmeti dışında trafik cezası sorgulaması Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi sayfası üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

İnternet Vergi Dairesi üzerinde trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme imkanının bulunmasının yanı sıra ayrıca bulunan trafik cezaları için kredi kartı ile online trafik cezası ödeme hizmeti de bulunuyor. İnternet Vergi Dairesi sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası sorgulama yapabilirsiniz. Bu sorgulama için ‘plaka’, ‘özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgileri girilmelidir. Böylelikle adınıza kayıtlı olan herhangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bulunan trafik cezalarınızı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasındaki bu ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından online trafik cezası ödeme işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile yapabilirsiniz. Kredi kartı ile trafik cezası ödeme işlemlerinizi bu ekran üzerinden 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Trafik cezasında yapacağınız ödeme takvimi öncesindeki erken ödemeleriniz sayesinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sunduğu trafik cezası taksit ve indirim fırsatlarından da yararlanabilirsiniz.