Gündem Online vergi borç sorgulama hizmeti hakkında detaylı bilgiler!

Online vergi borç sorgulama hizmeti hakkında detaylı bilgiler!

06.10.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemi için artık hiçbir resmi kuruma gitmenize gerek kalmayacaktır. Eğer sizler de vergi borcunuzu öğrenmek istiyorsanız e-devlet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Vergi Borcu Sorgulama işlemini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilmeniz için ihtiyacınız olan bilgiler e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızdır.

Online vergi borç sorgulama hizmeti hakkında detaylı bilgiler

Vergi borcu sorgulama işlemini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilmeniz için ihtiyacınız olan bilgiler e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızdır. Vatandaşlık görevlerinden biri sayılan vergi ödeme işlemi günlük hayatta aslında sık sık karşılaştığımız ve yerine getirdiğimiz görevlerdendir. Bir çoğumuz gün içerisinde bunun bilincinde olmasa da etiketlerin üzerindeki fiyatlandırma sistemlerine dahil edilen vergilerden dolayı satın aldığımız ürünlerde tükettiğimiz hizmetlerde bunun bedelini ödemekteyiz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Katma değer vergisi olarak adlandırılan bu vergi çeşidinin yanı sıra özel mülk ve işletmelerde işletme sahiplerinin yada mülk sahiplerinin bu ödemeyi ayrıca yapması gerekecektir. İşlettiği işletmenin gelir düzeyine bağlı olarak değişebilen vergi miktarları aldığınız mülkün belli bir oranı olarak da ödenmesi gerekecektir. Bu ödeme işlemini gerçekleştirmeden önce vergi borç sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekecektir. Çünkü herkesin standartlarına bağlı olarak değişen miktarlarda bu vergi ücreti değişkenlik göstermektedir. Vergi borç sorgulama işlemini önceden bağlı olduğunuz vergi idaresinden gerçekleştirmek durumundaydınız. Bu vergi dairelerinde oldukça kalabalık bir sıra sizleri beklemekteydi. İşleminizi gerçekleştirmeden önce bu sıralarda beklemek zorundaydınız ve resmi mesai saatleri içerisinde vergi borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek zorundaydınız. Ancak Vergi İdaresine Bağlı olarak tüm işlemlerin tek çatı altında toplandığı e-devlet üzerinden vergi borç sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borç sorgulama işlemini e-devlet üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız öncelik ile bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifresini en yakın PTT şubelerine başvurarak edinebilmeniz mümkündür. E-devlet şifresi almak için gittiğiniz PTT şubelerinde yetkililer sizlere form vereceklerdir. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız sistemin sizleri tanıyabilmesi adına oldukça önemlidir. Bu formun tamamını doldurduğundan emin olduğunuz zaman bu formu teslim edince aynı gün içerisinde sizlere bir adet e-devlet şifresi verilecektir. Bu e-devlet şifresini almak için ödeyeceğiniz ücret ise 2 TL’dir. Bu şifreyi aldıktan sonra e-devlet sistemine girerken sizlerden başka bir şifre istenmeyecektir. Dolayısı ile vergi borç sorgulama işlemi dahil olmak üzere diğer işlemlerinizde almış olduğunuz bu şifreyi kullanabilir, dilerseniz de bu şifreyi tekrar unutmayacağınız bir şifre ile yine e-devlet üzerinden değiştirebilirsiniz. Daha sonra bu şifre ile internet bağlantısı bulunan bir akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan e-devlet resmi web sayfasını ziyaret edin. Bu sayfanın sağ üst köşesinde bulunan sisteme giriş yap butonuna tıklayın. Karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler ise T.C: kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizdir. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazın ve sistemin sizleri tanımlayabilmesi için kimliğimi doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra karşınıza yine yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler balığını bulun ve vergi borç sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayarak vergi borç sorgulama işleminizi tamamlayın.