Gündem Online vergi borç sorgulama ve online ödeme

Online vergi borç sorgulama ve online ödeme

25.09.2015 - 09:44 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve ödemelerinizi internet aracılığı ile güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgi ve nasıl yapıldığını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online vergi borç sorgulama ve online ödeme

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde vatandaşa hizmet sunabilmek amacı ile hizmete açmış olduğu İnternet Vergi Dairesi web portalı sanal bir Vergi Dairesi olarak hizmet veriyor. Özellikle de vatandaşın çok sık gerçekleştirdiği vergi borcu sorgulama işlemlerinde internet kolaylığını getiren Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte internete erişimin bulunulan her yerden mümkün hale gelmesi, internet üzerinde yer alan hizmetlerin çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına ve hatta resmi kamu işlemlerinde de aktif olarak kullanılmasına yol açıyor.

DİKKAT! Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA VE DETAYLI BİLGİLER!

Türkiye’de internet dünyasında ortaya çıkan bu tablonun en somut örneklerinden birisini oluşturan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerindeki İnternet Vergi Dairesi, vergi mükelleflerine vergi işlemlerinde son derece önemli kolaylıklar ve son derece önemli zaman tasarrufları sağlıyor. Bu sebeple de vatandaşlar tarafından başta vergi borcu sorgulama işlemleri olmak üzere tüm vergi işlemlerinde dijital platform üzerindeki bu Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi çok sık şekilde kullanılıyor.

Vergi borç durumunu Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet şubesi İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapacağınız tek işlem olan online vergi borcu sorgulama ile öğrenebilme imkanınız bulunuyor. İnternet Vergi Dairesi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen vatandaşlar, vergi borcu sorgulama gibi birkaç dakika içerisinde tamamlayabileceği bir işlem ile öğrenebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Online vergi borcu sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, işlemleri gerçekleştirebiliyor. Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor. Bu şekilde tüm vergi borçlarının ayrıntılarıyla ilgili olarak de güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor.

Yazarlar