Gündem Online vergi borcu sorgulama ekranı

Online vergi borcu sorgulama ekranı

11.04.2015 - 14:56 | Son Güncellenme:

Online bir şekilde vergi borcu sorgulama işleminizi hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Bu haberimizde vergi borcu sorgulama işleminin detaylarını ve vergi borcu sorgulama hakkında bilmeniz gereken tüm detayları bulabilirsiniz.

Online vergi borcu sorgulama ekranı

Ülkemizde vatandaşlarımızın bazı sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumluluklardan bir tanesi de vergi ödemektir. Vatandaşlarımız vergilerini ödeyerek hem ülkenin kalkınması hem de ülkenin daha yaşanabilir bir hal almasını sağlamaktadır. Vatandaşlarımız ödemesi gereken vergileri Gelir İdaresi Başkanlığına giderek öğrenebileceği gibi gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden de online olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesi sayfasından yapabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet şifresi ile E-Devlet ana sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Vatandaşlarımız vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden online olarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesi sayfasından yapabilmek için ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasına giriş yapmalıdır. Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinin sağ tarafında bulunan internet vergi dairesi bölümünü tıkladığınız zaman Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesi sayfasına ulaşabilirsiniz. Bu sayfada Gelir İdaresi Başkanlığında yapabileceğiniz çoğu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de vergi borcu sorgulama işlemidir. Alt tarafta bulunan borç sorgulama linkini tıkladığınız zaman sistem sizi borç bilgilendirme ekranına yönlendirecektir. T.C. kimlik bilgileri ile giriş seçeneğine T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri ve numarası bilgileri girildikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası bilgilerinden birisi girilmelidir veya annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini sisteme girmelisiniz. Son olarak resimde bulunan güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra tamam linkini tıklayarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem yapabilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığını bulmanız gerekmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının alt seçeneklerinden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.