Gündem Online vergi borcu sorgulama, GİB online vergi borç ödeme nasıl yapılır?

Online vergi borcu sorgulama, GİB online vergi borç ödeme nasıl yapılır?

15.09.2015 - 10:04 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerini online olarak basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi kullanarak kolayca yapabileceğiniz vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online vergi borcu sorgulama, GİB online vergi borç ödeme nasıl yapılır

Modern çağda internet yaşamın en önemli parçalarından birisi haline gelirken, son dönemlerde interneti kamu işlemlerinizde de kullanabiliyorsunuz. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde gelişimin en temel kaynaklarından birisi olan vergi, farklı sistemler üzerinde vatandaşa farklı şekilleri ile her ülkede uygulanıyor. Türkiye’de de günümüz modern yaşantısını şekillendiren ve ekonomide önemli etkilerde bulunan birbirinden farklı vergi sistemleri bulunurken, Gelir İdaresi Başkanlığı vergi ödemelerinde aksama yaşayan vatandaşlara yönelik olarak dijital platformda online vergi borcu sorgulama hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yapılan bu online vergi borcu sorgulama ile devlete olan herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını, olan vergi borçlarının da tüm güncel ve detaylı bilgilerini görüntüleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Türk vergi sisteminde var olan her bir vergi sistemine ilişkin olarak internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde borç durum bilgisi alabilme imkanına sahip olunabilmesi vatandaşa bu alanda önemli kolaylıklar sağlıyor. MTV, gelir vergisi, emlak vergisi, ÖTV veya özel gelir vergisi gibi farklı kalem ve alanlarda uygulanan birbirinden farklı yüzdelerdeki vergi sistemlerinden kaynaklı olan herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını dijital platform üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama hizmeti ile öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web portalı üzerinden gerçekleştirilebilen online vergi borcu sorgulama işlemi ile olan tüm vergi borçlarının ayrıntılarıyla ilgili olarak de güncel bilgiler alabilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı resmi İnternet Vergi Dairesi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayabilen vatandaşlar, vergi borcu sorgulama gibi birkaç dakika içerisinde tamamlayabileceği bir işlem ile öğrenebiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından bazı kişisel bilgileri girerek, işlemleri gerçekleştirebiliyor. Vergi mükellefleri internet üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemi için ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası yada ‘annenizin kızlık soyadı’ bilgilerini sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte girmek gerekiyor.