Gündem Online Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri ve Vergi Borcu İşlem Detayları

Online Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri ve Vergi Borcu İşlem Detayları

28.06.2015 - 12:09 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemini online olarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm aşamalarını ve vergi borcu sorgulama hakkında tüm detayları haberimizde sizler için anlattık.

Online Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri ve Vergi Borcu İşlem Detayları

Bir ülkede, vatandaşlardan, kendi gelirleri orantısında talep edilen ve ülke kalkınması için kullanılan belli bir miktar ücrete vergi denilmektedir. Doğru olan ise,vergilerin, vatandaşların hizmetine sunulmak üzere toplanması gerektiğidir. Haberimizin de ana konusunu oluşturan "Vergi borcu sorgulama"işlemleri ise; vergi borcu miktarınızı öğrenmenize olanak sağlayan bir uygulamadır. Vergi borcu sorgulama işlemeleriniziiki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Yani vergi borcu sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

İsterseniz, vergi borcunuzun miktarını öğrenmek amacı ile, yani vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapmak amacı ile, "Vergi Dairesi"merkezlerine başvuru yaparak vergi borcu sorgulamanızı yapabilirsiniz.

İsterseniz de diğer bir şekilde, yani anlaşmalı bazı bankalara başvurarak ya da, internet aracılığı ile vergi borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür.

Bu iki yöntem arasından, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi, en pratik şekilde, internet aracılığı ile yapabilirsiniz.O zaman, internet aracılığı ile, vergi borcu sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür;

Biraz önce bahsettiğimiz gibi, internet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapmak için öncelikle, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan, http://www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Bir sonraki aşamada burada, girmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfasının, sağ kısmında yer alan ve "İnternet Vergi Dairesi" şeklinde hazır bulunan bölüme geliniz.

Daha sonra, açılan bu yeni sayfanın alt kısmında bulunan bölümler içinden, "Borç Sorgulama"yazan bölümü işaretleyiniz ve hemen ardından, "Borç Bilgilendirme Servisi"adı ile hazır bulunan bir tabloya geleceksiniz.

Ardından, bu açılan tabloda yer alan ve "T.C. Kimlik Bilgileri İle Giriş" yazan bölümde bulunan şu alanları göreceksiniz;

"T.C. kimlik numarası"

" nüfus cüzdanı seri numarası bilgileri"

" annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası" ya da

" annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi".

Devamında, bu alanları doldurunuz ve devamında son olarak, yine bu sayfada bulunan güvenlik kodunu ilgili kısma yazınız ve burada bulunan " tamam" seçeneğini işaretleyiniz.

İnternet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemlerinizi bu şekilde yapabilmenizin yanı sıra, internet üzerinden başka bir yöntemle de vergi borcu sorgulaması işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz. Bu diğer yöntem ile, vergi borcu sorgulaması işlemlerinizi yapmak için ise ilk önce, e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Fakat, bu şekilde vergi borcu sorgulaması yapmak için, öncesinde, bir e-devlet şifresi almanız gerekecektir. e-devlet şifrenizi ise, size en yakın bir PTT şubesi üzerinden alabilirsiniz. Tüm bu aşamalardan sonra artık, aşağıda sıralamış olduğumuz şu aşamaları yaparak, vergi borcu sorgulamanızı yapabilmeniz mümkündür;

Haberin Devamı

Burada ilk olarak, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, burada yer alan ve "E-Hizmetler" adı ile hazır bulunan bölüme geliniz ve ardından, geldiğiniz bu bölüm üzerinden de "Gelir İdaresi Başkanlığı" yazan bölüme ulaşınız.

Bu aşamaların ardından son olarak, bu gelmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı bölümünün alt başlıkları içinden, " Vergi Borcu Sorgulama"yazanalanı seçiniz.