Gündem Online Vergi Borcu Sorgulamaları Artık Dijital Platformda!

Online Vergi Borcu Sorgulamaları Artık Dijital Platformda!

31.07.2015 - 14:30 | Son Güncellenme:

Siz de vergi borcu sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden yapabilir, vergi borcu sorgulama hakkında tüm detayları öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama hakkında bilmeniz gerekenler haberimizde!

Online Vergi Borcu Sorgulamaları Artık Dijital Platformda

Teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık internet üzerinden pek çok resmi işlemi de gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanılabiliyor. Özellikle de internet üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları vatandaşa bu alanda önemli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sunarken, online vergi borcu sorgulama hizmeti bu alanda öne çıkıyor. Vatandaşın devlete herhangi bir vergi sisteminden kaynaklı olarak herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilmesine internet kolaylığı getiren Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesindeki bu online hizmet uygulaması, vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vatandaşın vergi işlemlerinde modern dünyanın standartlarının sağlayacağı fırsatlardan ve kolaylıklardan yararlanabilmesi amacı ile geliştirilerek, dijital dünyaca vergi mükelleflerinin hizmetine açılan İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesi üzerinden vergi borcu sorgulama gibi daha pek çok hizmetten oluşan oldukça geniş kapsamda bir hizmet alımı bulunuyor. Özellikle de vatandaşın il ve ilçelerde bulunan vergi dairelerinde yaşayacağı büyük zaman kayıpları ve yüksek eforlar dolayısı ile daha pratik bir çözüm olan interneti kullanarak hem vatandaşa vergi borcu sorgulama gibi işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlıyor hem de kurum içi iş yükünün hafiflemesini sağlayarak, işleyişin hızlandırılmasında etken rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internetteki şubesi İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından yapılan vergi borcu sorgulama işlemlerinin yasal bir geçerliliği bulunduğu gibi doğrudan alınan vergi borcu sonuçları da başkanlığı kendi sisteminde yer alan güncel bilgilerden oluşuyor. Böylelikle vatandaş artık internet kolaylığında resmi vergi borcu sorgulama işlemi ile devlete ÖTV, MTV ve gelir vergisi gibi diğer tür vergi sistemlerinden kaynaklı olarak herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebiliyor.

Modern teknolojiyi aktif olarak kullanan Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranından online vergi borcu sorgulama işlemlerini sadece birkaç kimlik bilgisini girerek, gerçekleştirebilmek mümkündür. Özellikle de vergi mükellefleri ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri ve numarası’, ‘anne, baba, eş veya çocuk T.C. kimlik numarası ya da anne kızlık soyadı’ bilgileri ile birlikte sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu karakterlerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Böylelikle GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden online vergi borcu sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde tamamlanarak, devlete herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebiliyor.