Gündem Online Vergi Sorgulama İle Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri

Online Vergi Sorgulama İle Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri

15.05.2015 - 16:39 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemleri nasıl yapılır öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Vergi Sorgulama İle Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri

Her vatandaşın bazı sorumlulukları bulunmaktadır. Ülkemizde yaşayan vatandaşların da devlete karşı bazı sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumluluklardan bir tanesi de vergi borcu ödemektir. Vatandaşların ödedikleri vergiler ile devlet çevre düzenleme, çöp toplama gibi hizmetler gerçekleşmektedir. Ülkemizde yaşayan vatandaşların ödemesi gereken vergi miktarları gelir düzeyine göre belirlenmektedir. Yani çok kazanan vatandaşlar çok vergi verirken hiç geliri olmayan vatandaşlar da vergi borcu bulunmamaktadır. Vatandaşlar ödemesi gereken vergi miktarlarını bulundukları il veya ilçenin vergi dairelerine giderek öğrenebilirler. Gelişen internet teknolojisi ile birlikte vatandaşlar vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden de gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşlar internet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığı E-Devlet sisteminde yer aldığı için E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

Vergi borcu sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan internet vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Bu seçeneği seçtikten sonra internet vergi dairesi bölümünde işlem yapabileceğiniz seçenekler karşınıza gelecektir. Bu seçeneklerden borç bilgilendirme servisini seçtikten sonra karşınıza uyarılar sayfası gelecektir. Bu uyarıları dikkatlice okumalısınız. Uyarılar bölümünü okuduktan sonra sayfayı kapatmalısınız ve borç bilgilendirme servisine yönlendirileceksiniz. Borç bilgilendirme servisine T.C. kimlik bilgilerinizi girerek işlem yapabilirsiniz. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını, Annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun herhangi birisinin T.C. kimlik numarasını veya annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini sisteme girmelisiniz. Son olarak güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vergi borcu sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada bulunana sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Sisteme giriş yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığını bulmalısınız ve alt seçeneklerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.