Teknoloji Onu Görenler Şok Oluyor!

Onu Görenler Şok Oluyor!

22.01.2015 - 14:03 | Son Güncellenme:

Michelle Vandy isminde bir tasarımcı, Mac’indeki işlerini burnunu kullanarak yapmaya başlamış.

Onu Görenler Şok Oluyor

Vandy, bir tripod, bir Apple Magic trackpad ve bir standile, dünyanın ilk Nosepad’ini yaratmış!

Haberin Devamı

Michelle Vandy’nin böyle bir şey icat etmesinin nedeniyse, tamamen zorunluluk. Kısa bir süre önce Vandy, bir mimar stajyer olarak haftalar boyu günde 10-15 saatini bilgisayar başında geçirdiği için, kollarında ağrı ve parmaklarında da uyuşma hissetmiş. Bunun bir Epicondylitis göstergesi olduğunu belirten doktoru, Vandy’ye “Kollarını daha fazla zorlarsan onlarda kalıcı hasar bırakabilirsin.” demiş ve uyarmış: “Eğer kollarını sadece basit işler için kullanırsan, birkaç aya durumun düzelir”. Ancak stajının bitmesine çok az kaldığı için tasarımcı, harcadığı emeklerin boşa gitmemesi için bilgisayar başında çalışmanın başka bir yolunu bulmak zorunda kalmış ve ortaya bu sistem çıkmış.

Epicondylitis, aynı işi sürekli yapmaktan doğan zorlanmadan ötürü ortaya çıkan bir hastalık. Hastalığın ilerlemesini durdurup iyileşmesini sağlamanın tek yoluysa, dinlenmek ve söz konusu uzvu olabildiğince az kullanmak.

Haberin Devamı

Michelle Vandy bu sistemi icat edene kadar, ayak parmaklarını kullanmaktan hareket algılayıcılara kadar pek çok yol denediğini; ancak bu yollardan yeterli verimi alamadığını belirtiyor. Tasarımcı, burnuyla birlikte ekranlar arası geçiş yaptığını, ekranı kaydırabildiğini ve Photoshop kullanabildiğini dile getiriyor “Eğer çalışmaktan vazgeçseydim, burnumla bu tür işler başarabileceğimi bilemezdim.” diyor tasarımcı. Haksız da sayılmaz sanki, ne dersiniz?