Gündem Onurlu yaşam hakkı önceliğim

Onurlu yaşam hakkı önceliğim

24.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meclis’te önceliğinin iş güvenliği olduğunu belirten Emecan, inşaat sektöründeki hızlı büyümenin iş güvenliğinin önüne geçip kazaları tetiklediğini söyledi

Onurlu yaşam hakkı önceliğim

CHP’nin İstanbul’da 3. bölge 11. sıradan milletvekili adayı olan Emine Gülizar Emecan Milliyet’in sorularını yanıtladı:

Haberin Devamı

-Meclis’e girmeniz durumunda öncelikle gündeme getirmek istediğiniz konu nedir?

Benim için çalışmaları tek bir başlık altında yoğunlaştırmaktan ziyade bütünsel bir bakış açısıyla birçok konuda çalışma yapacak olmak önem taşıyor. Bu bağlamda insan sağlığı ve hayatı, insanların onurlu bir şekilde yaşam hakkı önceliğimdir. Mesleğim ve uzmanlık alanım olan iş sağlığı ve işçi güvenliği de gündemimde olacak konuların başında gelmektedir.

-İş kazalarının artmasının nedeni yetersiz yasalar mı yoksa uygulamadaki sorunlar mı?

Her ikisi de gün geçtikçe artan iş kazalarının nedenleri arasında yer alıyor. İş kazalarının en fazla görüldüğü sektör inşaat. İnşaat sektörü çok hızlı büyüyor. Bu da iş güvenliği önlemlerinin ötelenmesine neden oluyor. Yasal düzenlemeler açısından da kanun maddelerinde netlik olmadığını görüyoruz. Yoruma açık fazla boşluk var.

Haberin Devamı

-Partilerin kadın aday politikalarını nasıl buluyorsunuz?

Parlamentodaki kadın temsileyeti yetersiz. Ancak toplumda bu dönem kadın adayları parlamentoda daha fazla görmeye yönelik bir istek oluştuğunu gördük. Bu nedenle kadınların daha fazla siyasetle ilgilenmesi ve aktif siysette yeralmayı istemelidir. Bu da partiler üzerinde baskı oluşturacak, bu baskı kadın aday oranlarına da yansıyacaktır.

Emine Gülizar Emecan kimdir?

1968’de Antalya’da doğdu. İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılından sonra “A sınıfı İş Güvenliği uzmanı” olarak birçok şirkete iş güvenliği hizmetleri verdi. Siyasete 1994 yılında giren Emecan, 2011’de CHP İstanbul İl Örgütü’ne yönetim kurulu üyesi olarak atandı. 3,5 yıl da AR-GE’den sorumlu il başkan yardımcılığı yaptı.