Siyaset 'Onurun varsa derhal istifa et'

'Onurun varsa derhal istifa et'

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Partisinin il başkanlığınca düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Fabrika kurmamız lazım. Gençler işsiz. Anadolu’dan kalkıyorlar en yakın Ankara, İstanbul, İzmir’e gidip, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Bizim ‘Merkez Türkiye’ projesinin temelinde bu yatıyor. Kim yerini, yurdunu bırakıp gitmek ister. Anadolu’nun şaha kalkması için yeni bir hamle başlatılması lazım. Kırıkkale’de fabrikalarda 20 bin kişi çalışıyordu şimdi bin 800 kişi çalışıyor. Bunu hepimizin düşünmesi lazım” dedi.

Onurun varsa derhal istifa et

Önceki seçimde emekliler için ‘Emeklilerin huzurlu iki bayram geçirmesi lazım’ dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kıyameti kopardılar, ‘Nereden bulacaksın?’ dediler. Ben 27 yılımı maliyede geçirdim. Bu benim uzmanlık alanım. Vergi nasıl toplanır, para nasıl harcanır; bunu Türkiye’de 10 kişi biliyorsa biri benim. Ama sağ olsunlar, emekliler, iktidara oy verdi.”

Haberin Devamı

Hâkime eleştiri

Konuşmasında, Twitter’dan siyasi açıklama yaptığını belirttiği Danıştay üyesine tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Danıştay’da bir bayan hakim, siyasi tweet atıyor. Kimin için? Muharrem İnce’yi eleştirmek için atıyor. Sen hakimsin? Senin siyasetle ne ilgin var? Kendisine çağrı yaptım. Onuru, erdemi, insansan, adalete inanıyorsan hakimlikten derhal istifa et. Hâlâ istifa etmiyor. Kırıkkale’den sesleniyorum. Sen istifa etmediğin sürece sana ‘Onursuz bir hâkim Danıştay’da görev yapıyor’ diyeceğim. Bu hakim kardeşime yine sesleniyorum. Senin onurun varsa o görevi bugün derhal öğleden sonra bırakırsın.”

İnternet diliyle gençlere seslendi

CHP, gençlere yönelik bir animasyon filmi hazırladı. Gerçek görüntüyle başlayıp, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun animasyonu ile devam eden filmde, gençlerin talepleri, gençlerin diliyle esprili biçimde anlatıldı. Kılıçdaroğlu animasyon filmde özetle şunları söylüyor:

Haberin Devamı

Onurun varsa derhal istifa et

“Ya arkadaşlar ben istemez miyim download hızları artsın, adil kullanım kotası kalksın. Instagram’da filtreler artsın, Snapchat’te efektler çoğalsın, Whatsapp’a mavi tıkı kapatma seçeneği gelsin insanımız daralmasın.” Filmde WhatsApp’la ilgili bu talebin ardından araya giren bir genç Kılıçdaroğlu’na “Yalnız, başkanım, o seçenek zaten var” derken Kılıçdaroğlu “Tamam” diyerek şunları söylüyor: “Curling hak ettiği ilgiyi görsün, oyunda ‘cheat’ yapılmasın herkes hak ettiği ‘frag’e emeğiyle ulaşsın istiyorum. İstiyorum ama önce bu seçimi çözmemiz gerekiyor. Gelin geleceğinize sahip çıkın, hep birlikte bug’suz bir dünya tasarlayalım.”

Onurun varsa derhal istifa et

Baykal’a bayram ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Etimesgut’taki toplantısının ardından, Bilkent’teki Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’ne tedavisi devam eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun, Baykal’ın Ramazan Bayramı’nı kutladığı ve sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldığı belirtildi.