Teknoloji Oppo Dünyanın En Çok Tercih Edilen Dördüncü Üreticisi Oldu!

Oppo Dünyanın En Çok Tercih Edilen Dördüncü Üreticisi Oldu!

28.04.2016 - 15:03 | Son Güncellenme:

Çinli BBK iştiraki Oppo son 2 yıldır pazara sunduğu akıllı telefonları ile büyük bir yükselişte. Totalde %153 büyüme gerçekleştiren Oppo Dünyanın En Çok Tercih Edilen Dördüncü Üreticisi Oldu!

Oppo Dünyanın En Çok Tercih Edilen Dördüncü Üreticisi Oldu

Çinli üreticilerin son dönemde büyük bir yükseliş içinde olduğunu görüyoruz. Çinli üreticilerin taklit edenden taklit edilene yolculuğunda en önemli üreticilerin başında gelen Oppo, kardeşleri Vivo ve OnePlus ile yoluna devam ediyor. IDC‘nin yayınladığı bir rapora göre Çinli BBK Holding yapısı altında faaliyet gösteren Oppo dünyanın en çok tercih edilen dördüncü üreticisi oldu.

Haberin Devamı
Oppo Dünyanın En Çok Tercih Edilen Dördüncü Üreticisi Oldu!

Bu oldukça önemli zira listeye baktığınızda Xiaomi ve Lenovo‘nun ilk beşin işçinde bile bulunmadığını görüyoruz. Listenin başında Samsung, hemen arkasında ise Apple var. Listenin 3. sırasında ise Çinin en büyük teknoloji firmalarından birisi olan Huawei‘yi görüyoruz. Oppo ise global pazarda daha fazla söz sahibi olmaya başlamasıyla dördüncülük koltuğuna oturdu. Listenin en büyük sürprizi ise dünyanın ilk 2K ekranlı telefonu ile dünyanın ilk Snapdragon 820‘li ve 6GB RAM‘li telefonunu tanıtan Vivo var.

Oppo, 2014 yılında tanıttığı ve şahsımın da uzun süre severek kullandığı Find 7 ile sektöre damgasını vurmuştu. 13 megapiksel değerindeki kamerasıyla 50 megapiksel değerinde fotoğraf çekebilmeye olanak sağlayan Oppo, inovasyonun da sınırlarını çiziyordu.

Haberin Devamı

Kendi bünyesinde bulunan Vivo ve OnePlus ile Android ekosistemine damga vuran firma ülkemize giriş yapacaktı ve uzun süre de bu noktada çalışmalar yürüttü. Telefonlarının Türkçe dil desteğinin bulunması da aslında bu yüzdendi ve Çinli firmadan şahsıma yapılan açıklama sonrasında Oppo ülkemize giriş kararını erteledi.

Şifayen yapılan bu açıklamada Oppo‘nun ülkemize giriş yapmama sebebi ülkemizdeki yasal prosedürler olarak açıklandı. Firma bir distribütör ile değil de kendi adına ülkemizde bulunmak istiyordu ve önüne çıkan yasal zorunluluklar ülkemiz kullanıcılarının Oppo markasıyla tanışmasına da engel oldu. Global pazarda her geçen gün elini güçlendiren Oppo‘nun Find 9 ile birlikte büyük bir değişim ortaya koyacağına inanıyoruz.

Çinli üreticiler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?