İstanbul OPTİMAR ARAŞTIRMA, KONDA VE ANAR'I DOĞRULADI

OPTİMAR ARAŞTIRMA, KONDA VE ANAR'I DOĞRULADI

10.03.2014 - 14:14 | Son Güncellenme:

.

OPTİMAR ARAŞTIRMA, KONDA VE ANARI DOĞRULADI

21 senelik bağımsız araştırma firması Optimar Araştırma’nın anketi de Konda ve Anar’a yakın çıktı. Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “AK Parti yerel seçimden zaferle ayrılacak” dedi.
Yerel seçimlere kısa bir zaman kala, araştırma firmalarının sonuçları da kamuoyunun gündeminde bulunuyor. AK Parti’nin oyunu yüksek gösterdiği gerekçesiyle kamuoyunda tepki gösterilen Konda ve Anar firmalarına yakın bir sonuç da bağımsız araştırma şirketi optimar’dan geldi. Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18 yaş üzeri 5510 kişiyle gerçekleştirildi. 24-28 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada, yerel ve genel seçimlere dair görüşleri vatandaşlara ayrı ayrı sorulurken AK Parti’nin 30 Mart sabahı alacağı Türkiye geneli oy yüzde 44,8 çıktı. Araştırma sektöründe hiçbir partiye bağlı olmaması, bağımsızlığı ve objektifliğiyle tanınan Optimar Araştırmanın son anketinde partilerin oy oranlarının, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Konda ve Anar’ın sonuçlarına yakın çıkması dikkat çekti. Konda’nın anketi göre AK Parti 49,4 iken Anar’a göre ise AK Parti yüzde 46,8 oldu.
OPTİMAR’A GÖRE YEREL SEÇİMDE AK PARTİ YÜZDE 44,8
Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette AK Parti’nin özellikle Orta Anadolu’da oldukça kuvvetli sonuçlar olduğu açıklandı. "2014'te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlarda, kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti yüzde 44,8 CHP yüzde 29,3 MHP yüzde 14,2 BDP yüzde 5,6 BBP yüzde 3,2 Saadet yüzde 1,3 ve HDP yüzde 0,4 oldu.
OPTİMAR GENEL SEÇİMLERİ DE SORDU: AK PARTİ YÜZDE 46,8
Araştırmada ilk olarak, "Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra; yüzde 46,8 ile AK Parti, yüzde 28,1 ile CHP, yüzde 14,1 ile MHP yanıtı verildi.
AK PARTİ ZAFERLE AYRILACAK
Özellikle 2007, 2009 ve 2011’de yaptığı tahminlerle her seçimi bilen adam olarak anılan Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, “Seçim değerlendirmeleri ve saha araştırmaları yaparken yerel seçim, genel seçim ayırımı doğru yapılmalı. Her seçim kendi kategorisinde değerlendirilir. AK Parti 2004 seçimlerinde Yüzde 41 alırken 2009 yerel seçimlerinde ise Yüzde 39 almıştı. Bu seçimde ise Yüzde43-44 bandında gezindiğini gördüğümüzden, AK Parti’nin bu seçimlerden de büyük bir zaferle ayrılacağını söyleyebiliriz” dedi.