Adana OPTİMUM, ADANA ROTARY KULÜBÜ’NÜN KONUKLARINI AĞIRLADI

OPTİMUM, ADANA ROTARY KULÜBÜ’NÜN KONUKLARINI AĞIRLADI

01.08.2015 - 10:25 | Son Güncellenme:

.

OPTİMUM, ADANA ROTARY KULÜBÜ’NÜN KONUKLARINI AĞIRLADI

Adana Rotary Kulübü’nün konuğu olarak Fransa, İtalya, Belçika, Slovakya, Brezilya, Rusya ve Çek Cumhuriyeti’nden Adana’ya gelen konuk öğrenciler, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde unutulmaz bir gün geçirdiler.
Adana Rotary Kulübü’nün gelenekselleşmiş öğrenci değişim programı olan "Kısa Dönem Yaz Kampı" etkinliği kapsamında Adanalı ailelerin evlerine konuk olan on yabancı öğrenciler, farklı kültürel dokuları tanıma fırsatı buldu.
Yaz mevsiminin oldukça sıcak geçtiği Adana’da, Optimum’un buz pistinde gönüllerince kayarak serinlemenin keyfini çıkaran öğrenciler, birlikte yedikleri yemekten sonra Avşar Sineması’nda film izlediler.
“AMAÇ, KÜLTÜRLER ARASI İLETİŞİM”
Amaçlarının Türkiye’yi, Adana’yı tanıtmak ve kültürler arası etkileşim sağlamak olduğunu söyleyen Adana Rotary Kulübü Üyesi Nisa Erdem Işık, “Kısa Dönem Yaz Kampı’na farklı ülkelerden Adana’da konuk ettiğimiz 16-18 yaş arası öğrencilere Adana’nın önemli tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyoruz. Bu öğrenci değişim programı 15 gün sürecek ve öğrenciler daha sonra Kapadokya’ya geçip oradan da Samsun’a gidecekler. Amacımız, Türkiye’nin ve Adana’nın tanıtımı ve kültürler arası iletişim kurulmasına katkıda bulunmak” dedi.
Adana’yı çok beğendiklerini belirten yabancı öğrenciler ise, çok güzel dostluklar kazandıklarını ve hayatları boyunca unutamayacakları anılarla ülkelerine döneceklerini söylediler.