Ordu Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sezonu Açtı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sezonu Açtı

15.12.2017 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Sezonu Açtı

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün sezon açılışı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde 700 lisanslı sporcunun bulunduğunu söyledi.

Hedeflerinin 2020 olimpiyatlarına katılacak başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Yaklaşık 700 sporcumuzun bulunduğu güreş, judo, tekvando, yüzme, satranç ve tenis branşlarımızın sezon açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ordu ilimizde sportif faaliyetlerin gelişmesi amacıyla birçok büyükşehirde bulunmayan iyi bir ekip kurduk. Futbol haricinde başta salon sporları olmak üzere, diğer spor branşlarına da önemli katkılar sunuyoruz." dedi.

"İlimizde salon sporlarının gelişmesi için önümüzdeki yıl 6 kapalı spor salonunu gençlerimizin hizmetine sunacağız" diyen Yılmaz, "Salon sporlarının bir önemi de buralardan yetişen gençlerin hem topluma hem de memleketine faydalı bireyler olarak yetişmesidir. Her bir sporcumuz bizim evladımız gibidir ve bize emanettir. Üniformalarından tutun da güvenlikleri ve ulaşımlarına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yılmaz, 2020 Olimpiyatları’nda madalya kazanma konusunda sporculara sonuna kadar destek olacaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öncelikle nasip olursa aynı zamanda spor daire başkanımız Recep Kara’dan Kırkpınar Başpehlivanlığını tekrar kazanmasını bekliyoruz. Sonrasında ise 2020 yılında yapılacak olimpiyatlara, Ordu’muzdan en az üç farklı branşta sporcuyla katılmak istiyoruz. Biz sporcularımızın A’dan Z’ye bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Onlara en iyi salonları, hocaları ve imkanları sunacağımıza söz veriyoruz. Sporcularımızın olimpiyatlarda şanlı Türk bayrağını dalgalandırmasını istiyoruz."

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün ilde eksikliği hissedilen büyük kulüp ihtiyacını karşılayacağını belirterek, "Bir Ordulu olarak, yıllardır ilimizde görmediğimiz ve özlemle beklediğimiz bir atmosferi yaşamanın mutluluğu içerisindeyim. Ordu’da yetişen ve uluslararası başarı elde eden birçok sporcumuz var ancak böylesine büyük bir kulübün eksikliğini hissediyorduk. Bir sporcunun ihtiyacı olan bütün imkanları gençlerimize sunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Recep Kara ise öncelikli hedeflerinin insan ve sonrasında ise başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Ordu ilinde salon sporlarının gelişmesinde emeği geçenlere ve şampiyon sporculara Başkan Enver Yılmaz tarafından plaket takdim edildi

Açılış töreni, Yılmaz’ın tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.