Ordu Ordu'da Fetö'den 1 Tutuklama

Ordu'da Fetö'den 1 Tutuklama

19.12.2016 - 13:32 | Son Güncellenme:

.

Orduda Fetöden 1 Tutuklama

Ordu’da geçtiğimiz günlerde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlıdan biri tutuklanırken, 17’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Ordu, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Erzurum, Trabzon ve Samsun’da gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamladı. Örgütün sözde ilçe sorumluları, ilçe ablaları, öğretmen, esnaf, Zaman gazetesinin eski çalışanları ve FETÖ’nün kurumlarında çalışanlarından oluşan zanlılar, Ordu Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Savcılıktaki ifadeleri sonrası nöbetçi mahkemeye çıkarılan 18 zanlıdan 17’si adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. FETÖ’nün Ünye dershane muhasebe sorumlusu olan ve ByLock kırmızı listesinde bulunan Abdürrezzak K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13 kişi aranıyor
Bu arada operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ve firar ettikleri tespit edilen dershane öğretmeni Fatih S., Kumru ilçe ablası Tuğba S., esnaf Mahmut K., dershane memuru Celal A., Zaman gazetesi Ordu Temsilcisi Savaş A., dershaneler yemekhane müdürü Salih S., Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu İhsan İ., dershane öğretmenleri İbrahim P., Nuriye P., kırmızı listede yer alan Ünye ilçe ablası Serap Y., eğitimci İsmail A. ve Doğu Anadolu Dershaneler Sorumlusu Engin K., her yerde aranıyor. Bu arada Fatsa FEM Dershanesi Müdürü Volkan U.’nun yurt dışına firar ettiği belirlendi.