Ordu Ordu'da Fetö/Pdy Davası

Ordu'da Fetö/Pdy Davası

08.03.2017 - 18:17 | Son Güncellenme:

Soruşturma kapsamında aralarında polis, öğretmen ve mali müşavirin olduğu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

Orduda Fetö/Pdy Davası

ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 5 tutuklu sanık ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Karabük'te tutuklu bulunan bir sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mali müşavir olan tutuklu H.G, savunmasında, meslek itibarıyla 3 yıl zorunlu staj çerçevesinde yapıya ait bir yerde staj yaptığını söyledi. Staj dışında yapıya ait herhangi bir kurumda yer almadığını ileri süren sanık, üstüne atılı suçlamaları reddetti.

Tutuklu O.A. ise örgütün yazışma programı ByLock'u kullanmadığını ve telefonuna indirip indirmediğini hatırlamadığını öne sürdü.

Öğretmenlikten ihraç edilen G.A da ByLock kullanımı, Bank Asya hesabı, yapıya ait sendika üyeliği iddialarıyla hakim karşısına çıktı. Tanık beyanlarının doğruyu yansıtmadığını savunan G.A, söz konusu yazışma programını kullanmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Polis memurluğu görevinden açığa alınan S.Y. de 24 yıllık mesleği süresince görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirterek aleyhine delil gösterilen hiçbir şeyi kabul etmedi.

Hiç kimseden "himmet" adı altında para toplamadığını ileri süren sanık, tüm gazeteleri okuduğunu ve Zaman gazetesinin de içlerinden birisi olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık Ş.Y. de polis memuruyken ihraç edildiğini ve 3 yıl önce eşini kaybettiğini anlattı.

Eşinin vefatı üzerine kendi meslek grubundan arkadaşlarının evine taziyeye geldiğini dile getiren Ş.Y, arkadaşlarının katılımıyla evinde birkaç defa mevlit okunduğunu ancak örgütsel bir toplantı yapmadıklarını savundu.

Polislikten ihraç edilen M.A. da 2012 yılında oğlunun Fem Dershanesine kayıt ettirdiğini belirterek "Oğlum SBS sınavına hazırlanmak amacıyla dershaneye gitti. Bizi Zaman gazetesine abone yapmak istediler ancak kabul etmedim. Sonrasında SBS sınavına girenleri zorunlu bir şekilde abone yaptılar. SBS sınavı sonrası hemen aboneliğimi kapattırdım. Sonrasında oğlum yüzde 80 indirim kazanmasına rağmen bir daha o dershaneye kayıt yaptırmadım." dedi.

Sanık M.A, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, O.A. ile G.A'ın tutukluluk halinin devamına, H.G, S.Y, Ş.Y. ve M.A'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.