Ordu Ordu Dombra İle Coşacak

Ordu Dombra İle Coşacak

13.05.2017 - 11:14 | Son Güncellenme:

.

Ordu Dombra İle Coşacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 15-21 Mayıs tarihleri arasında “Ellerde Gizli Sanatlar” adlı el sanatları festivali düzenlenecek.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Atatürk Parkı tören alanında düzenlenecek festivalde, geleneksel el sanatlarına özgü eserler görücüye çıkacağı gibi her akşam düzenlenecek konserlerle de Ordulu hemşehrilerimiz doyumsuz bir hafta yaşayacak” dedi.

İlk kez el sanatları festivali düzenleniyor
15 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de açılış töreniyle başlayacak olan festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, düzenlenen el sanatları festivalinin Ordu’da bu kapsamda yapılan ilk festival olacağını belirtti. Yaklaşık 50 stantta geleneksel el sanatlarına özgü ürünler, ustaları tarafından sergileneceğini ve alanda ürün satışları da yapılacağını belirten Yılmaz, “Festivale gelen vatandaşlarımız, Rize bezi dokuma, ebru, çömlekçilik, dokumacılık, ahşap işçiliği, cam üfleme, sedefkârlık, keçecilik, gümüş kazaz örücülüğü, cam işçiliği, ipek dokumacılık, tespih yapımı, ahşap oyuncak yapımı, bastonculuk, kemençe, tulum, ney çalgı yapımı, ahşap kaşık yapımı, deri işçiliği, bakır işleme, yazmacılık, taş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, iğne oyası, sim sırma işleme, bıçakçılık, lületaşı, geleneksel giysili bebek yapımı, kukla ve tasvir, gümüş işleme /telkari, yemenicilik, tel kırma, Keçecilik ve halı dokuma sanatına dair birbirinden özel eserleri görme imkanı bulacak” şeklinde konuştu.

Festivalde yok yok
Pazartesi günü açılışı yapılacak olan ve 7 gün sürecek festivalde her akşam ünlü sanatçıların katılacağı bir konser düzenlenecek. Pazartesi akşamı düzenlenecek konserde Türk dünyasının yakından tanıdığı ünlü Azerbaycanlı sanatçı Azerin sahne alacak. Hafta boyunca Sıtkı Akın, Mihriban Türkmen, Aydın Beyoğlu, Oflu Ali, Ahmet Tuzlu, Volkan Arslan, Hülya Polat, Adnan Yılmaz (Kont) festivale katılanları coşturacak. Festivalin son günü olan 20 Mayıs Cumartesi günü ise Dombra şarkısıyla ünlenen Arslanbek Sultanbekov Ordulularla buluşacak.