Ordu Ordu'nun dereleri Milli Piyango biletinde

Ordu'nun dereleri Milli Piyango biletinde

03.12.2014 - 12:50 | Son Güncellenme:

Milli Piyango’nun 19 Ocak 2015 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerin üzerinde Ordu’da bulunan ‘Çiseli Şelalesi’nin fotoğrafı yer aldı.

Ordunun dereleri Milli Piyango biletinde

Milli Piyango’nun 19 Ocak 2015 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerin üzerinde Ordu’da bulunan ‘Çiseli Şelalesi’nin fotoğrafı yer aldı.
Doğal güzellikleri, üzerindeki şelaleleri, doğal gölleri, içinde yaşayan çeşitli türdeki balıklarıyla ünlü Ordu’nun derelerinin tanıtım yoluyla turizme kazandırılması için çalışmalar yürüten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı girişimler sonucunda, Milli Piyango’nun 19 Ocak 2015 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerde, Ordu’nun derelerini turizme kazandırma çalışmasının bir parçası olarak ‘Çiseli Şelalesi’nin fotoğrafının yer almasını sağladı. Vali Balkanlıoğlu, söz konusu çekiliş biletinden yaklaşık 10 milyon adet civarında basımı ve satışının yapılmasının beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı


“ORDU ŞİİR GİBİ BİR ŞEHİR”


Daha önce de ulusal çapta yayın yapan televizyon ve gazetelerde, başta Çiseli Şelalesi olmak üzere Ordu’nun derelerini, şelalelerini, göllerini ve bütünüyle Ordu’yu tanıtan program çekimlerinin ve haberlerin yapılmasını sağlayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu’ya daha fazla turist çekebilmek için her fırsatın en iyi şekilde değerlendirildiğini söyledi. Her türlü turizm imkanlarını sunan Ordu’nun etkin bir şekilde tanıtılması gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordu olarak diğer illere göre çok şanslıyız. Çünkü, Karadeniz bölgesinde sahili bozulmayan tek il Ordu’dur. Mavi bayraklı plajımız var. Sahil kordonumuz son derece güzel. Bozulmamış doğası, koyları, tarihi mekanları, özgün sivil mimari yapıları var. Ordu, çok çeşitli yöresel yemekleri ve eğlence kültürü ile Karadeniz bölgesinde farklı bir yapıya sahip. İnsanlara şiir yazdıracak kadar muhteşem doğası, eşsiz bucaksız ormanlarla kaplı yaylaları, eko-turizmin yapıldığı otantik yerleşim yerleri, ormanların içinden akan dereleri, doğal şelaleleri, gölleri, menderesleri görülmeye ve yaşanmaya değer” dedi.
Ordu’nun alternatif turizm için de bir çok imkanlar sunduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu, doğa turizminin yanında, yamaç paraşütü, doğa sporları, yürüyüş rotaları, kanyonları, rengarenk çiçek türleri ile alternatif turizm olanakları da sunmaktadır. Kısacası, herkesin beklentilerine yanıt verebilecek aktiviteleri Ordu’da yapabilmek mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı


10 MİLYON ADET BİLETTE ÇİSELİ ŞELALESİ OLACAK


Turizmin gelişmesi için tanıtıma önem verdiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun var olan turizm potansiyelini çeşitli konseptler halinde nasıl tanıtabiliriz? Nasıl daha fazla sayıda yerli ve yabancı turistin Ordu’ya gelmesini sağlarız? Bunun arayışı ve çabası içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Milli Piyango İdaresi ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Milli Piyango’nun 19 Ocak 2015 tarihli çekilişi için satışa sunulacak biletlerde, Ordu’nun derelerini turizme kazandırma çalışmamızın bir parçası olarak ‘Çiseli Şelalesi’nin fotoğrafının yer almasını sağladık. Yaklaşık 10 milyon adet civarında basımı ve satışı yapılması beklenen Milli Piyango bileti ile türkülere konu olan Ordu’nun dereleri ve üzerindeki şelaleleri, gölleri, çok sayıdaki insanın dikkatini çekecek ve beğenisini kazanacaktır. Bu yolla da Ordu’nun tanıtımına katkıda bulunmuş olacağız” şeklinde konuştu.
Vali Balkanlıoğlu, ulusal televizyon kanallarında yayınlanan programlarda yer almak suretiyle Ordu’yu daha iyi tanıtmak amaçlı çalışmalar kapsamında TRT 1 kanalında yayınlanan ‘Gezelim Görelim’, Show TV’de yayınlanan ‘Lezzet Haritası’ adlı program çekimlerinin önümüzdeki Ordu’da gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.