Gündem Orduda sel ve heyelan hasarı 150 milyon TL

Orduda sel ve heyelan hasarı 150 milyon TL

11.07.2016 - 14:37 | Son Güncellenme:

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Ramazan Bayramı’nda kentte 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu sel ve heyelan faciasında 150 milyon TL’lik hasar meydana geldiğini, kayıpların bulunması için de yaklaşık 100 kişilik ekibin seferber olduğunu söyledi.

Orduda sel ve heyelan hasarı 150 milyon TL

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek sel faciasının zararını ve yapılan çalışmaları anlattı. Selin Perşembe ve Fatsa ilçelerinde yoğun etkili olduğunu, 14 köprü ile 16 evin yıkıldığını, 100’den fazla küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğunu, 239 grup mahalle yolunun zarar gördüğünü, 3 kişinin hayatını kaybettiğini, kayıp olan 2 kişinin de arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, "Selin ana sebepleri başında köprülerin yapımından kaynaklanan teknik hatalar var. Orta ayaklı köprüler sele sebep oluyor. Tek kolonlu ayaksız köprü yapımı konusunda Devlet Su İşleri’ne teklifte bulunduk, bundan sonra bölge coğrafyasına uygun orta ayaklı değilde, ayaksız tek kolonlu köprüler yapılacak" dedi.

Haberin Devamı

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

AFAD ve diğer kuruluşlar tarafından sel ve heyelan hasarı tespiti için çalışmaların sürdürüldüğünü, Büyükşehir Belediyesi olarak şuana kadar yaptıkları çalışmalarda 150 milyon TL zarar tespit ettiklerini de dile getiren Başkan Yılmaz, "Yol ve köprülerde 60 milyon TL, su ve kanalizasyonda 11 milyon TL, sanayi bölgesi ve diğer yerlerle birlikte toplamda 150 milyon TL civarında hasar var. Halen hasar tespit çalışması sürüyor. 3 vatandaşımız vefat etti, şehit oldu. Kayıp vatandaşlarımızında bulunması için ekipler çalışmasını sürdürüyor. Fatsa ve Perşembe’de yağmurda toprak aşırı yumuşadı ve heyelanlar oluştu. Sıcak asfalt ve kanal yaptığımız yerlerde ise hasar yok. 339 grup yolumuzda da hasar oldu" şeklinde konuştu. Başkan Yılmaz, selin yaralarının sarılması, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini giderme noktasında acil kullanım için ilk etapta Perşembe Kaymakamlığı’na Ankara’dan 1 milyon TL para gönderildiğini de kaydetti.

Haberin Devamı

KAYIP İKİ KİŞİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan Perşembe İlçesi’ne bağlı Tarlacık Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 76 yaşındaki Remzi Taktak ile Yumrutaş Mahallesi’nde kaybolan 60 yaşındaki Alim Canbulut’un bulunması için Ankara’dan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ilçeye gelen ’Ateş’ ve ’Barbie’ isimli eğitimli köpekle 3 kişilik ekip, 100 kişilik AFAD ve diğer kurtarma ekipleriyle bölgedeki arama kurtarma çalışmasını sürdürüyor. Karadaki çalışmalarda dere yatakları ve ırmak yatağında iş makineleri de çalışırken, denizde Sahil Güvenlik ve itfaiye kurtarma botu da, kayıpları aramaya devam ediyor. 6 gündür yaklaşık 10 kilometrelik dere ve ırmak yatağında sürdürülen çalışmalarda halen kayıplara ulaşılamazken, alanın büyük olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğü belirtildi.