Ordu Ordulu İş Adamlarının Dubai Gezisi

Ordulu İş Adamlarının Dubai Gezisi

22.02.2018 - 20:13 | Son Güncellenme:

.

Ordulu İş Adamlarının Dubai Gezisi

ORDU (AA) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), iş adamlarına yönelik Dubai'ye iş gezisi düzenledi.

Haberin Devamı

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oda tarafından hazırlanan yaklaşık 10 milyon lira bütçeli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Destek Programı (URGE) kapsamında Dubai'ye gittiklerini söyledi.

Bu tür projelerle iş adamlarının, yurt dışında yeni pazar yerleri bulmasını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Şahin, daha önce Almanya'ya giden iş adamlarının olumlu sonuçlar elde ederek kente mutlu döndüğünü belirtti.

4 gün süren gezi programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin, "İlk gün Dubai Başkonsolosluğu'nda toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda T.C. Ticaret Ataşesi Hasan Onal, Baskonsolos Erdem Ozan’in katılımıyla Dubai Türk Iş Konseyinin sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra aynı gün iş adamlarımız ikili görüşmeler yaparak yeni pazar arayışında bulundu." diye konuştu.

Haberin Devamı

Şahin, ikinci günde de Dubai ve Fransa olmak üzere çeşitli ülkelerin firma temsilcileri ile ikili görüşmelerin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üçüncü günde ise Dubai'deki firmalara iş gezisi düzenlendi. Son günde fuar gezisi gerçekleştirildi. İş adamlarımız adına dolu dolu bir program geçti. Bu noktada bizlere desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanlığına, Baskonsolos Erdem Ozan'a, Ticaret Ataşesi Hasan Onal'a ve projenin başından bu yana yanımızda olan değerli firmalarımıza teşekkür ederiz."

- İş adamları da geziden memnun

Dubai'ye giden iş adamlarından Uğur Altaş ise programın dolu dolu, ikili görüşmelerin de çok verimli geçtiğini aktardı.

İş adamı Mehmet Aydın da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bizim adımıza çok verimli bir gezi oldu. İnşallah bu gezinin meyvelerini bundan sonraki süreçte göreceğiz." dedi.

Hasan Çebi ile Halit Gürsoy da geziden memnun bir şekilde memleketlerine döndüklerini dile getirdi.