Düzce "Organ Bağışı Toplumsal Sorumluluktur"

"Organ Bağışı Toplumsal Sorumluluktur"

02.11.2017 - 14:19 | Son Güncellenme:

DÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yoğun Bakım Uzmanı Akbaş: "Ölen bir bedenden alınan bir kaç organın aynı sayıda hastaya hayat vereceğini bilmeliyiz. Bence bu yapılan en büyük iyiliklerden biridir ve en önemli vatandaşlık görevidir"

Organ Bağışı Toplumsal Sorumluluktur

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yoğun Bakım Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Türkay Akbaş, organ bağışının birçok hastaya yeni bir hayat sunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Akbaş, yaptığı açıklamada, gönüllü olan herkesin bağış merkezlerine başvurarak organ bağışında bulunabileceğini belirterek, bağışın, birçok kişi için umut olduğunu anlattı.

Organ bağışında bulunmanın, bağışçının yaşamını kesinlikle riske atmayacağını vurgulayan Akbaş, şöyle konuştu:

"Toplum, organ bağışı konusunda yeterli bilgiye sahip değil. İlgili kişilerden destek almıyoruz, kulaktan duyulan bilgilere daha çok güveniyoruz. Organ bağışının dinen uygun olduğu ve bu konu hakkında Diyanetin onayı olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Bunun ticareti yapılmamaktadır. Bugüne kadar Organ Nakil Koordinatörlüğü'ne 400'e yakın bağışçıdan kayıt alındı. Organ bağışı konusunda Düzce'de halkın duyarlılığı arttı."

"Organ bağışı toplumsal sorumluluktur" diyen Akbaş, "Herkesin bu konu hakkında açık fikirli olması ve organ bağışını desteklemesi gerekiyor. Ne zaman kimin hangi organa ihtiyacı olacağını bilemeyiz. Yarın biz de bu gruba girebiliriz. Ölen bir bedenden alınan bir kaç organın aynı sayıda hastaya hayat vereceğini bilmeliyiz. Bence bu yapılan en büyük iyiliklerden biridir ve en önemli vatandaşlık görevidir." ifadelerinde bulundu.