Gündem Organize savcılar!

Organize savcılar!

26.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahte cumhuriyet savcısı kimlikleri kullanarak para aldığı iddia edilen örgütte eski bir haber elemanının da olduğu ortaya çıktı

Organize  savcılar

Geçen yıl Ankara’da yaşanan olayda veteriner bir kadın hekimin, Ankaralı bir işadamı ile cinsel birlikteliği gizli kameraya alındı. İşadamından bu şekilde elde edilen yasadışı görüntüler kullanılarak 270 bin lira talep edildi.
İşadamı, parayı verdikten yeniden kendisinden para istenmesi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nden yardım istedi.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın bilgisi dahilinde kapsamlı bir çalışma başlatan KOM şubesi ekipleri, işadamıyla görüntüleri çekilen veteriner kadın hekimin de aralarında bulunduğu 3 şüpheliyi yakaladı. Kadın hekimle birlikte üç şüpheli tutuklandıktan sonra haklarında, ‘suç birlikteliği içinde yağma ve cinsel içerikli görüntülerle şantaj’ yapmak suçlarından Ankara’da dava açıldı.

2 eski jandarma personeli
KOM şubesi ekipleri, şüphelilerin bağlantılarını da kısa sürede ortaya çıkarmayı başardı. Yapılan aramalarda ele geçirilen sahte bir cumhuriyet savcısı kimliğinden yola çıkan ekipler, açık kaynaklardan araştırmalar yaptı. Jandarmanın eski bir haber elemanı olduğu iddia edilen Rıfat A. ile eskiden jandarma istihbarat birimlerinde görev yaptığı belirtilen Mesut Y. ve Diren Ç. adlı kişilerin, veteriner kadınla bağlantılı olduğundan şüphelenen KOM şubesi ekipleri, yaptıkları çalışma sırasında Ankara’da bir noterde görevli kadına ulaştı.
Ekipler, açık kaynaklardan şüpheli şahısların fotoğraflarına da ulaşmayı başardı.