Gündem Organları çürüyünce apandisiti anladılar!

Organları çürüyünce apandisiti anladılar!

20.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karın ağrısı şikâyetiyle birçok kez hastaneye giden ve her seferinde geri gönderilen Mine Çavdar’ın apandisitinin patladığı anlaşıldı

Organları çürüyünce apandisiti anladılar

İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, ortaokul öğrencisi olan 14 yaşındaki Mine Çavdar’ın, karın ağrısı şikâyetiyle üç gün üst üstte götürüldüğü devlet hastanesinde her seferinde midesini üşüttüğü söylenip iğne yapılarak evine gönderildiği bildirildi. Ancak ağrıların geçmemesi üzerine bir hafta sonra tekrar aynı hastaneye götürülen talihsiz kızın çekilen ultrasonunda, apandistinin patlamış olduğu belirlendi. Zehirli sıvının, iç organlarında çürüme yaptığı, iki kez ameliyat edilen Çavdar’ın, yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesinin devam ediyor. Aile de, ihmalin ortaya çıkartılmasını istedi.
Ödemiş Ortaokulu öğrencisi olan Mine Çavdar, geçen 23 Mayıs’ta, karın ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından ilçedeki devlet hastanesine götürüldü. Acil serviste doktorlar, müdahale ettikleri Mine Çavdar’ın, midesini üşüttüğünü söyleyip iğne vurarak taburcu etti. İki gün üstüste karın ağrısı şikayetiyle aynı hastanenin aynı birimine götürülen talihsiz kıza, hep aynı tedavi uygulandı. İddiaya göre doktorların ağrıya dayanamamakla suçladığı Mine Çavdar’a, her seferinde ağrı kesici iğne vurulup, evine gönderildi.

Üçüncü ameliyatı olacak
İlk hastaneye gitmesinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen ağrıları dinmeyen Çavdar, bir kez daha aynı hastaneye gitti. Bu kez, ultrason çekilen Çavdar’ın apandistinin patlamış olduğu belirlendi. Hemen ameliyata alınan Çavdar, daha sonra da sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorların kontrolünde akciğerinde sönme olduğu ve yine Çavdar’ın vücuduna yayılan zehirli sıvının da, iç organlarda çüremeye neden olduğu belirlendi. Çavdar’ın üçüncü ameliyatı olacağı belirtildi.