Yozgat Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu

Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu

10.10.2017 - 15:47 | Son Güncellenme:

Yozgat'ta beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları 4 hastaya nakledilecek

Organlarıyla 4 Hastaya Umut Oldu

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu Yozgat Şehir Hastanesine kaldırılan Niyazi Doğanalp'in (53) beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Doğanalp'in karaciğer, sağ böbrek, dalak ve korneasını bağışladı.

Ankara'dan gelen 8 kişilik ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyonla bağışlanan organları aldı. Ankara'ya götürülen organlar, 4 hastaya nakledilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Mehmet Duman, Yozgat Şehir Hastanesinde ilk, kentte ise üçüncü kez, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan organ bağışı yapıldığını belirtti.

Duman, "Organ bağışının yaşı yoktur. 53 yaşında beyin ölümü gerçekleşen hastamız 4 kişiye umut olmuş, hayat vermiş ve adını miras bırakmıştır. Sağlıklı her vatandaşın, gelecekte bir gün kendisi ya da bir yakını için organ gerekebileceğini göz önünde bulundurarak organ bağışında bulunması ve farkındalığın artırılması önemlidir. Unutmayalım, bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır." ifadelerini kullandı.