Gündem Orgeneral Akar’dan Gölcük’te denetim

Orgeneral Akar’dan Gölcük’te denetim

11.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gölcük Donanma Komutanlığına bağlı birlikleri denetledi.

Orgeneral Akar’dan Gölcük’te denetim

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Orgeneral Akar beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Kocaeli’nin Gölcük ilçesine gitti. Akar, burada Donanma Komutanlığı’na bağlı birlikleri denetledi ve incelemelerde bulundu. Akar, Donanma Komutanlığı’na bağlı birliklerde görevli subay ve astsubaylarla toplantı yaptı. Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar TCG Oruçreis fırkateyninde de incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Akar denetlemeleri esnasında Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olarak; “Harekât kapsamında icra edilen tüm faaliyetlerin, hem askeri hem insani değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir şekilde, BM kararları doğrultusunda, kullanılan silah ve mühimmat dâhil uluslararası hukuka ve terörle mücadele esaslarına uygun, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak sürdürüldüğünü” kaydetti. Ege ve Doğu Akdeniz ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akar, “Ege’de mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme kavuşturulmasının istendiğini, bu kapsamda Ege Denizi’nin bir barış, dostluk ve işbirliği denizi olması için iyi niyetle her türlü çabanın gösterildiğinin” altını çizdi.

Haberin Devamı

Ege için gözdağı

Akar, “Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’de bir oldu bittiye de asla izin verilmeyeceğini, bunun için gerekli her türlü tedbirin kararlılıkla alındığını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığı başta olmak üzere gerek sınır ötesinde gerek Mavi Vatan’da kendisine verilecek tüm görevleri başarıyla yerine getirme azim ve iradesinin tam olduğunu” belirtti. Akar, ayrıca konuşmasında FETÖ’den arındıkça Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkinlik, caydırıcılık ve saygınlığının arttığını bir kez daha vurguladı.