Gündem Örgüte katılımlar azaldı, kayıp çok

Örgüte katılımlar azaldı, kayıp çok

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemlerdeki operasyonlarda ciddi kayıplar verdiklerini söyleyen bir PKK’lı, halkın desteğinin kesildiğini, örgüte katılımın neredeyse sıfıra indiğini ve psikolojik çöküntü içinde olduklarını itiraf etti

Örgüte katılımlar azaldı, kayıp çok

Diyarbakır’da güvenlik güçlerine teslim olan teröristler terör örgütü PKK’ya vurulan ağır darbeyi anlattı. Son dönemlerde yapılan operasyonlarda her bölgede ciddi kayıp verildiğini anlatan teröristler, halkın desteğinin kesildiğini, örgüte katılımın neredeyse sıfıra düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli tarafından korucuların da katılımıyla düzenlenen müşterek operasyonlarla PKK’lı teröristlere göz açtırılmıyor. Operasyonlarda aralarında örgütün birçok sözde sorumlusunun da bulunduğu yüzlerce terörist etkisiz hale getirildi. Sadece ağustos ayında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 176 oldu. Çok sayıda terörist ise terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.

‘Katıldığıma pişmanım’

Güvenlik kaynakları Diyarbakır’da teslim olan teröristlerin itiraflarının yer aldığı görüntüleri paylaştı. Teslim olan teröristler örgüte vurulan ağır darbeyi anlattı. PKK’lı teröristlerden biri Amerika’nın ve NATO ülkelerinin hizmetinde olduğunu belirterek, “Ciddi anlamda soğudum. O yüzden katıldığıma pişman oldum. İnternet üzerinde videolarda, propagandalarda her şey güzel, her türlü rahatlığın olduğunu videolarda görüyorsunuz fakat öyle bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Terörist, itiraflarında son dönemde yapılan operasyonlarda her bölgede ciddi anlamda kayıp olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu kayıplarda üst düzey mesela saha ve bölge sorumluları da oluyor. Çok sayıda kayıp oluyor. Bu kış ölmeseler gelecek kış mutlaka ölürler. Halk desteği şu dönemde kesilmiş. Katılımlar sıfır diyecek kadar az. Şu an örgütte olan gençlerin ciddi olaylara karışmamışlarsa ve pişmanlarsa ya da karışmış ve pişmanlara da teslim olmaları onların çok lehinedir.”

‘Ölümle karşı karşıya’

Teslim olan başka bir terörist ise örgüt mensuplarından bazılarının korkudan bir şey diyemediğini bazılarının ise gerçeği göremediğini belirtti. “Orada herkes her an ölümle karşıya. Yaşamaktan çok ölüm daha yakın insana. Kaçtığımızı bilseler, yakalasalar beni de öldürürlerdi büyük olasılıkla, infaz ederlerdi” diyen terörist, son dönemde verilen ağır kayıplar nedeniyle telsiz dinlenmez duruma gelindiğini aktardı. Terörist, şu ifadeleri kullandı: “Birçok kişi telsiz dinlemiyordu, çünkü sürekli, ‘Bizimkiler öldürülüyor’ deniyordu. Artık psikolojik olarak bir çöküntü vardı. Operasyonların yoğun olması birçok şeyi beraber getiriyordu. Hem erzak hem su sıkıntısı hem cephane...Her şey sıkıntı olunca oradakiler büyük psikolojik bunalım yaşıyordu.”

Haberin Devamı