Muğla Orhaniyeli Öğrencilerden Sınırları Aşan Vefa

Orhaniyeli Öğrencilerden Sınırları Aşan Vefa

10.05.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:

Marmaris'te, İnci Narin Yerlici İlk ve Ortaokulu öğrencileri, oluşturdukları müzik sınıfına, "kardeş okul" kapsamında daha önce ilçeye gelen ve Lüksemburg'da trafik kazasında ölen Paul Kouba'nın adını verdi

Orhaniyeli Öğrencilerden Sınırları Aşan Vefa

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde İnci Narin Yerlici İlk ve Ortaokulu öğrencileri, oluşturdukları müzik sınıfına, "kardeş okul" kapsamında daha önce ilçeye gelen ve Lüksemburg'da trafik kazasında ölen Paul Kouba'nın adını verdi.

Haberin Devamı

Lüksemburg'da lise eğitimi gördüğü İnternational School of Luxembourg'un kardeş okul seçtiği İnci Narin Yerlici İlk ve Ortaokulu'na, üniversite yıllarında da gelen ve okulun tamiratına da katkı sağlayan 27 yaşındaki Kouba'nın adının verildiği sınıf, törenle açıldı.

Açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile Paul Kouba’nın babası Luc Kouba kesti. Öğrenciler, Luc Kouba’ya çiçek verdi, halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi sundu.

Aldoğan, açılışta yaptığı konuşmada, başka ülkedeki kardeş okul öğrencisinin adının Marmaris'te yaşatılmasının turizm kentine çok yakıştığını söyledi.

Müzik sınıfına verilen isimle Türk insanının vefasının uluslararası boyuta taşındığına dikkati çeken Aldoğan, "Bu bizim için de çok büyük bir mutluluk. Burada bir aile okulu, mutlu bir okul var. Bu okulda çok anlamlı ve çok güzel bir mesaj verildi. Sevgi sınır tanımıyor." dedi.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Metin Ali Kumbaroğlu da Lüksemburg’daki kardeş okulları ile müzik sınıfı oluşturmak istedikleri sırada trafik kazasında yaşamını yitiren Paul’un okula sunduğu katkıyı göz önünde bulundurarak, sınıfa adını verdiklerini dile getirdi.

Luc Kouba da oğlunun, Orhaniye'deki okul ziyaretinden döndüğünde Türkiye ve Türk insanı hakkındaki olumlu düşüncelerini herkesle paylaştığını aktararak, "Burayı ne kadar çok sevdiğini sürekli arkadaşlarına ve ailesine anlatıyordu. Biz de aile olarak buranın bir parçası haline geldik. Oğlumuzun adının yaşatılmasından dolayı minnettarız." diye konuştu.