Kilis Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kilis'te

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kilis'te

20.06.2017 - 22:24 | Son Güncellenme:

Bakan Eroğlu: "Geçen yılın sonuna kadar hükümet olarak Kilis'e yaklaşık 3 milyar TL'lik yatırım yaptık. Burada susuzluk vardı ve hanımlar birbirine 'senin su günün ne zamandı' diye sorarlardı. Allah'a şükür biz Seve Barajı'nı inşa ettik ancak Suriyeli kardeşlerimiz geldi neredeyse 135 bin kişinin daha su ihtiyacı olunca şimdi Yukarı Afrin Barajı'nı yapıyoruz"

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kiliste

KİLİS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçen yılın sonuna kadar hükümet olarak Kilis'e yaklaşık 3 milyar TL'lik yatırım yaptık. Burada susuzluk vardı ve hanımlar birbirine 'senin su günün ne zamandı' diye sorarlardı. Allah'a şükür biz Seve Barajı'nı inşa ettik ancak Suriyeli kardeşlerimiz geldi neredeyse 135 bin kişinin daha su ihtiyacı olunca şimdi Yukarı Afrin Barajı'nı yapıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, Resul Osman Mesire Yeri ve Musabeyli Barajı sulaması temel atma töreni için geldiği Kilis'te, Vali İsmail Çataklı'yı ziyaret etti.

Eroğlu, ziyaretin ardından, AK Parti Kilis İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Daha sonra Resul Osman Mesire Yeri ve Musabeyli Barajı sulaması temel atma törenine katılan Eroğlu, burada yaklaşık 5 bin kişiyle iftar yaptı.

Kilis Belediyesi tarafından Resul Osman Mesire alanında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Bakan Eroğlu, Kilislilerin gönlünün çok geniş olduğunu ve neredeyse bir kişinin 2 Suriyeliyi misafir ettiğini belirtti.

Kilis'e 33 müjdeyle geldiklerini, yapılması planlanan yatırımların yaklaşık 284 milyon lira değerinde olduğunu aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kilis'in nüfusu mevcut nüfusunun iki katı kadar dolayısıyla sizlere teşekkür ederiz. Sizlerde 'ensar-muhacir' ruhu var dolayısıyla sizler ensar o kardeşlerimiz muhacir Allah Mekke'den Medine'ye hicret eden kardeşlerimizi bağrına basan ensarların sevabı kadar sevap versin. Geçen yılın sonuna kadar Kilis'imize yaklaşık 3 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bakanlık olarak ta burada susuzluk vardı hanımlar birbirine 'senin su günün ne zamandı' diye sorarlardı, Allah'a şükür biz Seve Barajı'nı inşa ettik orada muhteşem bir isale hattı, arıtma tesisi, depolar ve ana dağıtım hatlarıyla suyu verdik ancak tabi Suriyeli kardeşlerimiz geldi neredeyse 135 bin kişinin daha su ihtiyacı olunca şimdi Yukarı Afrin Barajı'nı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl sonuna kadar bitireceğiz. Allah nasip ederse, onun hem isale hattını hem de arıtma tesisini yapacağız. Ayrıca göletler yapıyoruz, inşallah burada sulama tesisleriyle barajlarla çiftçilerimize de destek vereceğiz."

Gaziantep ve Kilis'in kullandığı Kayacık Barajı'nın yanında Doğa Pınar Barajı için çalışmaların başlatıldığını anlatan Eroğlu, böylelikle 80 bin dekar münbit toprağının sulanacağını müjdeledi.

Orman teşkilatının bölgede artık gelir getirici türleri yetiştireceğini kaydeden Eroğlu, "Mesela ormanlık alanın yakınında köy varsa ceviz, badem, zeytin Antep fıstığı dikecek 3 yıl bakımı ve bütün masrafları ormana ait ondan sonra bölgedeki hane halkına kura ile eşit ve adil şekilde dağıtılacak." dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Bakan Eroğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti.