Afyonkarahisar ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU:

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU:

29.07.2014 - 18:25 | Son Güncellenme:

.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İslam dünyasının umudunun Türkiye olduğunu kaydederek, “Bugün ben Türkmen kardeşlerimi gördüm Irak’tan gelmiş Afyon’a. Türkiye sığınılacak son kale. O bakımdan bütün millete 77 milyona çok önemli vazife düşüyor” dedi.
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’daki ziyaretleri kapsamında Şuhut Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetliler katıldı. Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’ye sığınan mültecilerin durumundan bahsederek, özellikle İslam aleminin umudunun Türkiye olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, “Artık eski Türkiye geride kaldı, devir yeni Türkiye devri. Tabii yapılacak daha güzel hizmetler var. Yeterli mi, yeterli görmüyoruz. Mükemmelin daha mükemmeli var. İyinin daha iyisi var. Türkiye’yi daha iyi noktalara taşımamız lazım. Hep birlikte ama nasıl taşıyacağız. Kardeşliğimizi pekiştireceğiz, birbirimizi seveceğiz ve neticede çalışacağız. Niçin çalışacağız? Bakın İslam dünyasının umudu Türkiye unutmayalım. Bugün ben Türkmen kardeşlerimi gördüm Irak’tan gelmiş Afyon’a. Türkiye sığınılacak son kale. O bakımdan bütün millete 77 milyona çok önemli vazife düşüyor. Suriye’den gidenler nereye gidiyor. Suriye’den o zulümden kaçan Türkiye’ye geliyor. Geçmişte de Rus’un mezaliminden kaçanlar Türkiye’ye sığındı. Yunan mezaliminden kaçan Türkiye’ye sığındı, Bulgar mezaliminden kaçan Türkiye’ye sığındı. Dolayısıyla Türkiye’nin çok daha güçlü olması gerekiyor, bu coğrafyada ayakta kalabilmek için. Onun için daha çok çalışıp, Türkiye’yi daha ileri taşıyacağımıza söz vermeliyiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daima pekiştireceğiz. İnadına daha çok çalışacağız. Bu şanlı, ay yıldızlı bayrağımızı daha da zirveye dikeceğiz. Bize bu yakışır, bu millete bu yakışır” dedi.
“10 AĞUSTOS FEVKALADE ÖNEMLİ”
AK Parti’nin hizmet furyasına ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Eroğlu şunları söyledi:
“Bizler hizmete devam ediyoruz. Allah nasip ederse bu can bu tende oldukçada Şuhut’umuza, Afyonkarahisar’ımıza, ülkemize devam edeceğiz. 10 Ağustos tarihi bir gün, ilk defa millet cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Daha önceden kim seçiyordu? Vekilleriniz seçiyordu. Belki sizin istediğinizi seçemiyordu veya seçmiyordu. Dolayısıyla 10 Ağustos fevkalade önemli. Artık eski Türkiye’yi istemiyoruz. Daha büyük, daha demokratik, öncü bir Türkiye için sizlerden ricam 10 Ağustos’ta mutlaka ve mutlaka sandık başına gidin ve demokratik hakkınızı kullanın.”
Bakan Eroğlu konuşmasının ardından parkı dolduran vatandaşlarla bayramlaştı.