Ekonomi ‘Örnek ofis’ yaptı KDV ve faizi öteledi

‘Örnek ofis’ yaptı KDV ve faizi öteledi

03.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknik Yapı, ‘örnek ofis’ uygulamasıyla hayata geçirdiği ofis projesinde satışa başladı. KDV ve faizin yılbaşına kadar şirket tarafından karşılanacağı projenin satış büyüklüğü 500 milyon lira

‘Örnek ofis’ yaptı KDV ve faizi öteledi

Teknik Yapı İstanbul Maltepe’de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği ofis ve ticari ünitelerden oluşan Deluxia Park Business projesinin satışına başladı. Türkiye’de ilk kez ‘örnek ofis’ uygulamasıyla satışa sunulduğu açıklanan proje toplam 14 dönüm arazi üzerinde 2 blok olarak yükselecek. KDV ve faizin yılbaşına kadar şirket tarafından karşılanacağı projenin satış büyüklüğü ise 500 milyon lira olacak.

Haberin Devamı

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, aidat giderlerini minimize etmek, faiz yükünü azaltmak ve yüksek prim potansiyeli sunabilmek için bu projeye özel çalışma yapıldığını ifade etti. Projenin lansman avantajları ve sektörde ötelenen zamlara da dikkat çeken Durbakayım, şunları söyledi:

Metrekaresi 7.700 TL

“Sektörde aylardır dizginlenen fiyat artışını bu projemize yansıtmadık. Buna ek olarak yılbaşına kadar gerçekleşecek satışlarda KDV’yi de biz üstlendik. Ayrıca bazı vadelerde de faiz yükünü de sıfırladık. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda projenin kazandırma potansiyelinin ne kadar yüksek olduğu ortaya çıkıyor.”

Umut Durbakayım, KDV hariç birim satış fiyatının 7 bin 700 lira seviyesinden başlayacağını açıkladı. Durbakayım, ofis fiyatlarının 712 bin 248 liradan başladığını belirterek, “KDV dahil olarak başlayan fiyatlarımızda peşin alımlarda yılbaşına kadar yüzde 18’lik KDV tutarı firmamız tarafından karşılanacak. Sonuç olarak fiyatlar 603 bin 600 liradan başlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Umut Durbakayım, 400 ofis ve 14 adet ticari ünitenin yer aldığı Deluxia Park Business projesinin satışında bir ilk gerçekleştireceklerini belirterek, şunları söyledi:

‘Örnek ofis’ yaptı KDV ve faizi öteledi

İlk örnek ofis

“Teknik Yapı olarak 2006 yılında Uphill Court projesinde satış ofisinin içerisinde ilk örnek daireyi birebir olarak yapmıştık. Bu projemizde de modüler akılcı ve modern sistemler ile çözümlenmiş 127 metrekare büyüklüğündeki örnek ofisimizi bir ilk olarak ‘showroom’un içerisinde yatırımcılarının beğenisine sunacağız.”

100 ay vade % 0.79 faiz

Ticari faiz oranlarının bireysel konut faizlerinin üzerinde olduğunun altını çizen Umut Durbakayım, müşteri üzerindeki faiz yükünü azaltmak için ise 100 aya kadar vadelerde banka faiz oranlarının büyük bir kısmının karşılanacağı bilgisini paylaştı. Durbakayım, “Bu kapsamda Teknik Yapı, söz konusu vadedeki faiz oranlarını anlaşmalı bankalarda yüzde 0.79 olarak müşteriye yansıtacak” diye konuştu. Durbakayım, “Ayrıca banka katkılı kredilerinin yanısıra lansmana özel 0 faiz 48 ay firma kedisi imkanı sunuluyor. Tabii ki bu oranlar çerçevesinde kalmak şartı ile alıcının ödeme koşuluna göre esnek ödeme planlarımız ile yatırımcılarımıza kolaylıklar sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kira getirileri aidatı düşürecek

Umut Durbakayım, Deluxia Park Business projesinde metrekare başına düşen aidatın, kira gelirleri ile minimize edileceğini söyledi. Durbakayım, “Projede yer alan ve büyüklükleri 76 - 123 metrekare arasında değişen 6 adet toplantı salonunun, 17 ve 18’inci katlarda yer alacak spor salonu ile restoranın, blokların altındaki kafeteryanın, sınırlı sayıdaki otopark alanının ve oto yıkamanın kira gelirleri, aidatların düşürülmesi için kullanılacak” şeklinde konuştu.