Ege ‘Örnek’ olsun!

‘Örnek’ olsun!

14.06.2018 - 01:20 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın hak sahiplerini belirledi, “Vatandaşlarımızı depreme dayanıksız konutlardan kurtarıyoruz” vurgusunu yaptı

‘Örnek’ olsun

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etabın temelini attığı Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde bu kez 2. etabın kura çekimini gerçekleştirdi. Karabağlar sınırları içindeki Uzundere’de 1. etap konutları hak sahiplerine dağıtmaya hazırlanan ve 2. etabın temellerini atan BüyükşehiR, Örnekköy’de de uzlaşma görüşmelerinin sonuçlandığı 2. etabın kurasını çekti. Kura çekimine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar birlikte katıldı.

Haberin Devamı

‘Nefes alacak’

İlk hak sahiplerini Başkan Kocaoğlu’nun belirlediği törende heyecan ve mutluluk vardı. “Yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşümle” Türkiye’de bir ilke daha imza attıklarını hatırlatan Kocaoğlu, “Sizlere güvendik ve inandık. Sizler de bize güvendiniz, inandınız. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Kentsel dönüşümden elde ettikleri tek kazancın, riskli konutlarda oturan vatandaşların çocuklarıyla birlikte sağlam ve konforlu konutlara yerleştirilmesinin verdiği mutluluk olduğunun altını çizen Büyükşehir Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Uzundere’de 2.etabın temelini attık sıra, 3.etap da hızlı bir şekilde gidecek. Bizim yaptığımız gibi kentsel dönüşüm yapan Türkiye’de başka hiçbir kurum yok. Bütün altyapıları da belediye bütçesinden yapıyoruz. Niye belediye bütçesinden yapıyoruz? Vatandaşa daha fazla hak kalsın diye.. Bir vatandaşımı depre me dayanıksız binadan kurtarıp depreme dayanıklı, sağlıklı, parkı bahçesi olan bir binaya yerleştirirsem, bunun hazzı bize yeter.” İkinci hak sahibini ise Başkan Akpınar belirledi. Akpınar, “Örnekköy’de başlayan bu hamle ile vatandaşlarımız sağlıklı konutlarda oturacak. Örnekköy Başkanımızın sayesinde nefes alacak” diye konuştu.